Venäjän urheiluministeriltä härski vetoomus – pyysi maan dopingpannan perumista koronan takia

Venäjä olympiajoukkue WADA Venäjän

Venäjän urheiluministeri Oleg Matitsin heitti ilmoille käsittämättömän ajatuksen siitä, että maan dopingrangaistukset pitäisi purkaa koronaviruksen takia.

Venäjä sai kovat sanktiota maan järjestelmällisestä dopingista ja on suljettu pois muun muassa Tokion olympialaisista näiden rikkeiden vuoksi.

Maan urheilujohdossa riittää kuitenkin jopa mielipuolista optimismia. Urheiluministeri Oleg Matitsin on näet nyt esittänyt todella härskin ja röyhkeän vetoomuksen maansa puolesta.

Hän kertoo toivovansa, että Venäjän täysin aiheellinen ja vähintäänkin kohtuullinen neljän vuoden rangaistus peruttaisiin nyt kokonaan. Matitsin nosti perusteluissaan esiin koronaviruspandemian.

Mainos alkaa

– Kansainvälisen olympiakomitean ja Maailman antidopingtoimiston johtajien sekä tuomarien, jotka tekevät päätökset, pitäisi ymmärtää, että elämme täysin erilaisissa olosuhteissa ja että tämä kriisi, joka on luotu ja johon kuuluu kriisi ihmisten välisissä shteissa, pitäisi saattaa päätökseen. Samalla pitäisi kääntää uusi sivu ja ymmärtää, että nyt on tärkeintä olla yhdessä, tarinoi Matitsin Kanadan yleisradioyhtiö CBC:n mukaan.

Matitsinin mielestä Venäjän rankaiseminen heikentäisi olympialiikettä. Hän kertoi myös, että Venäjä tarjoutuu järjestämään enemmän urheilutapahtumia, kun kriisi päättyy.

Lue myös: Barcelonan presidentti aiheutti joukkopaon – kuusi johtokunnan jäsentä lähti kävelemään