Norja nappasi ampumahiihdon viestikullan dramaattisesti – Venäjän ankkurin kasetti petti pahasti ja varma kulta karkasi

Venäjän Eduard Latipov

Ampumahiihdon viestikulta ratkesi uskomattomalla tavalla, kun Venäjän ankkuri Eduard Latypov tunaroi varmalta näyttäneen voiton.

Pekingin olympialaisten miesten ampumahiihtoviesti sai erittäin dramaattisen päätöksen, kun jo varmalta näyttäneeseen kultamitaliin matkalla olleen Venäjän joukkueen johto suli yhtäkkiä viimeisellä ampumapaikalle.

Joukkueen ankkuri Eduard Latypovilla oli noin minuutin etumatka, kun hän saapui viimeiseen ammuntaan, mutta Latypovin kasetti petti tiukassa paikassa todella rumasti.

Latypov missasi neljä ensimmäistä laukaustaan, mutta uskomattomasti onnistui kasaamaan itsensä ja osui seuraavat kolme laukaustaan pelastaakseen sen, mitä pelastettavissa vielä oli. Viimeinen laukaus meni kuitenkin ohi, joten Latypov joutui sivakoimaan kaksi sakkokierrosta. Samaan aikaan Norjan ankkuri Vetle Sjåstad Chrisitansen ampui täydellisen sarjan ja singahti kärkeen ohi pahasti töhöilleen Latypovin.

Norja voitti viestikultaa 27,4 sekunnin erolla Ranskaan. Latypov onnistui hiihdossaan sikäli, että hän pystyi pitämään Saksan ankkurin vielä takanaan ja toi joukkueelleen pronssia. Latypovin tultua maaliin oli kuitenkin päivänselvää, että pronssi oli tällä kertaa erittäin vahvasti hävitty mitali. Latypov ylitti maalilinjan täysin maansa myyneenä.

Venäjän viestiankkuri Eduard Latypov töpeksii karkeasti viimeisellä ampumapaikalla ja jo varmalta näyttänyt voitto lipuu käsistä:

https://twitter.com/dplussportfi/status/1493492333291188225

Katso myös: Ampumahiihtokisassa pelottava tilanne – Ingrid Tandrevold liukui kävelyvauhtia maaliin ja romahti lumeen