Venäjä teki uskomattoman yllätyksen – Espanja laulukuoroon rankkarikisan jälkeen

Venaja MM-kisat

Venäjä teki todellisen sensaation sunnuntai-iltana, kun MM-kisoja isännöivä maa lähetti Espanjan laulukuoroon rankkarikisan päätteeksi.

Espanjan ja Venäjän välinen neljännesvälierä sai riehakkaan startin, kun Espanja eteni venäläisten omalla maalilla 1-0-johtoon. Kotiyleisö pääsi kuitenkin vielä avausjakson aikana nauttimaan tasoitusmaalista, kun Artem Dzyuba latasi pelin pilkulta tasoihin.

Toisella jaksolla pelistä muodostui todellinen puolustustaistelu, kun Venäjä parkkeerasi bussinsa omalle alueelle. Espanja piti palloa mielinmäärin, mutta hierominen oli täysin tuloksetonta. Näin ollen kesän MM-kisoissa nähtiin ensimmäistä kertaa jatkoaika.

Mainos alkaa

Kumpikaan maa ei pystynyt jatkoajalla luomaan kunnon tekopaikkoja, joten 120 minuutin jälkeen tilanne oli edelleen 1-1. Jatkoon menijää lähdettiin lopulta ratkaisemaan rankkarikisassa, jossa kummallakin oli viisi ampujaa.

Ensimmäinen moka nähtiin kolmannessa parissa, kun Espanjalta laukonut Koke täräytti pallon suoraan Venäjän maalivahdin Igor Akinfeevin käsiin. Lopullinen ratkaisu nähtiin viidennessä parissa, kun myös Iago Aspas mokasi oman yrityksensä. Näin ollen Venäjä eteni todellisen jännitysnäytelmän päätteeksi MM-kisojen puolivälieriin.

Illalla pelataan vielä toinen neljännesvälierä, kun oman lohkonsa voittanut Kroatia saa vastaansa Tanskan. Ottelu käynnistyy Ylen kanavilla klo 21:00. Tämän ottelun voittaja saa vastaansa puolivälierissä Venäjän.