Video: Venäjä tehtaili todella kyseenalaisen tasoitusmaalin Suomea vastaan EHT:llä

EHT Venäjä Suomi tasoitusmaali leijonat - pallomeri.net

Venäjä ja Suomi kohtasivat sunnuntaina Moskovan EHT-turnauksen päätösottelussa. Ratkaisua haettiin niin sanotusti pitkän kaavan kautta, sillä voitto ratkesi Leijonien hyväksi vasta jatkoajalla.

Avauserä tarjoili yhden osuman, kun Waltteri Merelä runnoi kiekon lähietäisyydeltä Venäjän rysään tehtaillen samalla A-maajoukkueuransa avausmaalin.

Artyom Minulin tasoitti pelin toisessa erässä, mutta kolmannen erän alussa Suomi meni jälleen johtoon Sakari Mannisen osuttua ylivoimalla.

Mainos alkaa:

Peliä oli jäljellä vajaat neljä minuuttia, kun Venäjä käytti oman ylivoimatilanteensa hyväksi ja tasoitti pelin Vyacheslav Voynovin viivavedolla. Tätä osumaa voidaan pitää hyvinkin kyseenalaisena, sillä juuri ennen kuin Voynovin veto löysi tiensä verkon perukoille, Kirill Marchenko puikkasi maalivahdin alueen kautta ja selvästi tönäisi Harri Säteriä.

Säteri protestoi tilannetta voimakkaasti ja tuomaristo lähtikin tarkastelemaan asiaa videolta, mutta jostain syystä maali silti hyväksyttiin.

Erikoinen jatkoaikaratkaisu

Myös ottelun loppuratkaisu jatkoajalla oli vähintäänkin kummallinen: Venäjä otti – tuntemattomasta syystä – maalivahdin pois, mutta tämä erikoiskikka osui omaan nilkaan, kun Sakari Manninen karkasi läpiajoon. Manninen kaadettiin, ja vaikka kiekko ei koskaan mennytkään varsinaisesti maaliin, tuomio oli maali – aivan kuten säännöt sanelevatkin.

Voittolukememat kirjattiin siis Suomen hyväksi 3-2.

Venäjä tasoitti pelin kolmannessa erässä kyseenalaisella maalilla:

https://twitter.com/dplussportfi/status/1472579097486409728?s=21

Mikäli video ei syystä tai toisesta näy, voit katsoa sen Discoveryn Twitterissä.


Joukkueet: