Video: Venäjä jyräsi Leijonat, mutta kyseenalainen ratkaisu puhutti – vietiinkö Suomelta maali toisessa erässä?

Harri Pesonen Leijonat / Pallomeri.net

Leijonat päätti EHT-turnauksensa häviten Venäjälle, mutta ottelusta jäi kyseenalainen maku Suomelta hylätyn maalin takia.

Venäjän EHT-turnaus päättyi tappiollisesti, kun sunnuntain iltapäiväottelussa Venäjä kaatoi Leijonat maalein 5–1. Vaikka lukemat olivat lopulta selkeät, nähtiin ottelussa myös varsin selkeä sekä kyseenalainen käännekohta, kun Suomelta hylättiin maali toisen erän alussa.

Dmitri Voronkov vei Venäjän 2-0-johtoon, mutta heti seuraavassa vaihdossa Leijonat näytti saavan aikaan kavennuksen.

Tilanteessa Arttu Ilomäki yritti ensin ujuttaa pelivälineen Venäjän maalivahdin Aleksander Samonovin selän taakse. Kiekko jäi Samonovin alle, mutta tv-kuvien perusteella se oli edelleen selkeästi pelattavissa. Paikalle tullut Suomen kippari Harri Pesonen painoi irtokiekon pussiin ja näytti tuovan Suomen kunnolla peliin mukaan.

Mainos alkaa

Venäjä kuitenkin haastoi varsin harmittomalta näyttäneen tilanteen ja tuomio kääntyi. Tuomarit tulkitsivat tilanteen uudella katsantokerralla maalivahdin estämiseksi. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen ripitti tämän jälkeen tuomaristoa ankarasti.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Voronkov latasi riparista kiekon ohi Leijonien maalivahdin Jussi Olkinuoran ja Venäjä meni tämän jälkeen käytännössä menojaan, joten hylätyn maalin vaikutusta on hankala kiistää.

Vaikka onkin selvää, että päätös heikensi Leijonien mahdollisuuksia taistella pelin voitosta, niin on lopulta hankala sanoa, että tilanne olisi suoranaisesti ratkaissut peliä.

Leijonat eivät kauaa saaneet nauttia Harri Pesosen kavennusmaalista:

Katso myös: Video: Korona kurittaa Ruotsin U20-joukkuetta – harjoituksissa seitsemän pelaajaa, vetäjänä joukkueen lääkäri


Joukkueet: ,