MTV: Veikkausliiga joutumassa kovien päätösten eteen – pöydällä kolme vaihtoehtoa

Ilves-HJK Veikkausliiga 2019 / Pallomeri.net

Jatkuvasti pahenevan koronavirustilanteen vuoksi myös jalkapallon Veikkausliiga on joutumassa ikävään tienhaaraan. Liigalla on kolme vaihtoehtoa.

Koronavirus on katkaissut kutakuinkin kaikki käynnissä olevat sarjakaudet ja lykännyt uusien aloitusta. Ennusteet alkavat mennä siihen suuntaan, etteivät aloitustaan lykänneetkään sarjat voi olla enää varmoja mistään.

Jalkapallon Veikkausliiga tiedotti aiemmin, että se siirtää kauden aloituksen kesäkuulle, mutta sekin alkaa olla jo vakavasti uhattuna. MTV Urheilu uutisoi, että Veikkausliigalla on kolme vaihtoehtoa.

Ensimmäinen on luonnollisesti se, että sarja alkaisi suunnitellusti kesäkuussa. Toinen, eli entistä todennäköisemmältä näyttävä vaihtoehto on se, että kauden alkua viivästettäisiin enitsestään heinä-elokuulle, jonka jälkeen pelattaisiin kaksinkertainen sarja.

Mainos alkaa

MTV:n mukaan on olemassa myös kolmas vaihtoehto, joka vielä tässä vaiheessa tuntuu rajulta, mutta jota on tiettävästi jo pohdittu, eli että kausi 2020 jätettäisiin kokonaan pelaamatta.

Syynä tähän keskusteluun on ollut se, että asiantuntijoiden mukaan viruksen huippua ei ole vielä nähty, vaan se ajoittuisi vasta touko-kesäkuun vaihteeseen. Veikkausliigan kohdalla seurojen suurin ongelma on se, että lipputulot ovat valtava osa seuran kassavirtaa, eikä nykytilanteen valossa ole mitään mahdollisuuksia sille, että yleisötilaisuuksia koskevia määräyksiä purettaisiin.

Veikkausliigan johdon on tarkoitus tehdä päätöksiä kauden läpiviennistä viimeistään toukokuussa.

Lue myös: KHL teki vihdoin päätöksen – kausi on peruutettu kokonaisuudessaan