Veikkausliiga-HIFK myytiin – uusi pääomistaja on kiinalainen

Veikkausliiga HIFK - pallomeri.net

HIFK Soccer rf:n puheenjohtaja Christoffer Perret vahvisti maanantaina Yle Urheilulle, että seura on myyty kiinalaisomistukseen.

Uusi pääomistaja on entinen pelaaja-agentti Lucas Jin Chang. Samainen herra omistaa yhdessä moldovalaisen Andrei Zolotkon kanssa myös Tanskan pääsarjassa pelaavan Vejle Boldklubin.

Lucas Jing Changin omistusosuudeksi tulee noin 51,9 prosenttia, jonka hän saa haltuunsa kahdella miljoonalla eurolla.

Vuosien takaiset, ulkomaalaisomistukseen liittyvät sopupeliskandaalit ovat yhtä tuoreessa muistissa, mutta Perret haluaa rauhoitella näitä puheita uuden kiinalaisomistajan osalta.

Mainos alkaa

– Suomessa on ehkä syytäkin pelätä kun on ollut Allianssia, TamUa ja muita niin sanottuja pikavoittoja. Meille vahvin argumentti on kuitenkin se, että he (Lucas Jin Chang ja Andrei Zolotko) ovat olleet Tanskassa jo muutaman vuoden. Väitän, että olisi helpompia ja nopeampia tapoja tehdä pikavoittoja kuin sijoittaa johonkin seuraan kolme vuotta ja sitten yhtäkkiä kääntyä rötösherraksi, puheenjohtaja Perret sanoi Yle Urheilulle.

HIFK sai myös uuden suomalaisomistajan, jonka osuudeksi seurasta tulee 5 prosenttia. Kyseinen henkilö ei halunnut nimeään julkisuuteen.


Joukkueet: