HS: Veikkausliiga asetti harjoittelulle tiukkoja rajoituksia – ”Palloon ei kosketa käsin tai päällä”

Ilves-HJK Veikkausliiga 2019 / Pallomeri.net

HS kertoo, että Veikkausliiga antoi seuroilleen tiukat rajat siihen, miten pienryhmäharjoittelua voi toteuttaa. Ohjeita on kuitenkin tulkittu eri tavoin.

Helsingin Sanomat uutisoi, että Veikkausliiga ohjeisti seurojaan noudattamaan varsin tiukkoja rajoituksia, mikäli seurat aikovat toteuttaa pienryhmäharjoituksia. Viime viikolla tulleiden ohjeiden jälkeen suurin osa seuroista aloitti pienryhmäharjoittelun, vaikka ohjeissa annettiinkin suositus siitä, että pelaajat harjoittelisivat yksinään.

Yksi harvoista poikkeuksista on HS:n jutun mukaan HIFK, jonka puheenjohtaja Christoffer Perret avaa jutussa seuran kantaa tarkemmin.

– Meidän kantamme on yksiselitteisesti, että vielä ei ole oikea aika lähteä pienryhmäharjoituksiin. Varmaan se päivä tulee. Kun muu Suomi ei ole avautunut, palveleeko se jalkapalloa, että tässä vaiheessa mennään eri linjoille kuin muu yhteiskunta?, Perret pohtii.

Mainos alkaa

Lisäksi Perret kertoo, että vaikka Veikkausliigan rajoitukset ovat tiukat, ne eivät ole välttämättä täysin selkeät. Hän kertoo nähneensä toisistaan poikkeavia tulkintoja ja käytäntöjä somessa ja mediassa.

– Seurat ovat näköjään tulkinneet ohjeen eri tavoin, vaikka tarkoituksena oli, että Veikkausliigan ohje selkeyttäisi toimintaa, Perret tuhahtaa.

Perret kertoo, että jotkin seurat ovat tulkinneet ohjeita siten, että samalla kentällä voisi olla useita pienryhmiä ja toiset taas ovat tulkinneet ohjeet niin, että yhdellä isolla kentällä voi olla vain kolme neljä pelaajaa.

Veikkausliigan ohjeita harjoittelun toteuttamiseen:

– Joukkue yritetään jakaa mahdollisimman pieneen pelaajaryhmään (3–4 pelaajaa).

– Ryhmät eivät kohtaa toisiaan ja ryhmien tulee olla koko ajan samoja. ’

– Jokainen saapuu omalla kyydillä harjoituspaikalle.

– Yhteisten sosiaalitilojen käyttöä vältetään ja varusteet puetaan kotona.

– Harjoituksissa vältetään lähikontaktia ja turvavälin on oltava vähintään kaksi metriä.

– Palloon ei kosketa käsin tai päällä.

– Sisätiloissa on samassa tilassa samanaikaisesti korkeintaan kolme henkilöä.

– Seuran on konsultoitava toimintansa lääkärinsä kanssa.

Lue myös: Times: Newcastle Unitedin kauppaaminen herättää vastustusta – tv-jättiläinen yrittää estää myynnin