Veikkausliiga-kauden alku siirtyy – syynä Suomen koronatilanne

Kakkonen FIFA VAR KPV KuPS Crvena zvezda-hjk Vitebsk-KuPS Torshavn-HJK futisvedonlyönti Länsi-Suomen peliyhtiö HIFK Veikkausliigan otteluohjelma sarjajärjestelmä TPS HJK-Inter Ykkösessä Palloliitto NJS EIF HIFK Ykkösen FC Honka SJK VPS-PS Kemi Veikkausliiga Mika Ojala jalkapallo / Pallomeri.net

Veikkausliiga teki päätöksen siirtää kauden alkua, sillä tilanne Suomessa koronaviruksen suhteen on pahentumaan päin. Kausi pyritään käynnistämään 24. huhtikuuta.

Veikkausliigan oli tarkoitus startata 10. huhtikuuta, mutta Suomessa valloillaan olevat rajoitukset sekä paheneva tilanne siirtävät ensimmäisten pelien ajankohtaa. Kauden ensimmäiset pelit on nyt tarkoitus pelata 24. huhtikuuta, jolloin europeleissä mukana olevat joukkueet aloittavat kautensa. Muiden seurojen osalta kausi pyörähtää vauhtiin 2. toukokuuta.

– Tämä on paras ratkaisu tässä tilanteessa, kun haluamme mennä terveys ja hyvinvointi edellä ja taata kaikin tavoin yleisölle ja joukkueille turvalliset tapahtumat viime vuoden tapaan. Haluamme pelata mahdollisimman täysimääräisen sarjan, mikä on sekä seuroille että faneille tärkeää, Veikkausliigan puheenjohtaja Kaarlo Kankkunen kertoo tiedottessa.

Mainos alkaa

Veikkausliigan runkosarjaa pelataan 26. syyskuuta asti, minkä jälkeen ohjelmassa on loppusarjat.

– Rajoituksia on voimassa ja kukaan ei voi tietää miten tilanne tästä etenee, mutta uskomme ja toivomme, että nyt tehdyllä ratkaisulla pystymme pelaamaan täysipainoisen ja onnistuneen kauden – toivon mukaan mahdollisimman suurelta osin myös niin, että otteluihin saadaan yleisöä paikalle, Kankkunen toteaa tiedotteessa.