MM-kisoissa uskomaton tilanne – täysin samanaikaiset VAR-tuomiot ratkoivat lohkovoittajan

VAR Espanja Marokko MM-kisat - pallomeri.net

Teknologia astui toden teolla ratkaisijan rooliin, kun VAR-tuomiot käänsivät Portugalin ja Espanjan lohkosijoitukset päälaelleen aivan otteluiden loppuhetkillä.

Ensin Portugalin ja Iranin välisessä ottelussa mahdollista Portugalin käsivirhettä lähdettiin tarkastelemaan videolta. Videotuomio olikin se, että virhe oli tapahtunut ja Karim Ansarifard laittoi pallon pilkulta sisäään tasoittaen lukemat 1-1:een. Ottelu oli tässä vaiheessa jo sen lisäajalla.

Vaikka Mehdi Taremille avautuikin vielä huippupaikka viimeistellä Iranille jopa voittomaali, 1-1 olivat myös ottelun loppunumerot. Jos Taremin veto olisi suuntautunut sivuverkon sijaan maaliin, Portugalin MM-kisat olisivat saaneet todellisen shokkipäätöksen, ja Iran olisi marssinut lohkovoittajana jatkoon.

Mainos alkaa

Meanwhile in Kaliningrad…

Täysin samaan aikaan, kun yllä mainittua käsivirhettä tarkisteltiin videolta, myös Espanjan ja Marokon ottelussa turvauduttiin teknologian apuun. Espanjan Iago Aspas ohjasi lisäajalla komean 2-2-tasoituksen, mutta linjamies liputti tilanteen paitsioksi. Videolta kuitenkin todettiin, että tämä oli virheellinen tuomio ja lopulta maali hyväksyttiin.

Nämä loppuhetken videotuomiot käänsivät B-lohkon tilanteen siis niin, että ykköseksi nousikin Espanja, joka nappasi lohkovoiton ennen Portugalia lopulta tehtyjen maalien turvin. Espanjan vastus ensimmäisellä pudotuspelikierroksella on Venäjä. Portugali puolestaan saa vastaansa Uruguayn.

Katso myös: Video: Portugalin Ricardo Quaresma laukoi ihanan maalin ulkosyrjällä