Video: Milanossa nähtiin tennishistorian ensimmäinen VAR-tuomio

Video: Milanossa nähtiin tennishistorian ensimmäinen VAR-tuomio

Italian Milanossa on käynnissä kauden parhaiten menestyneiden nuorten pelaajien finaaliturnaus, joka kantaa nimeä Next Gen ATP Finals.

Nuorten turnauksessa on käytössä kokeilumielessä erilaisia sääntöjä – ja myös itse kenttä on hyvin erikoisen näköinen, sillä siitä puuttuvat tyystin nelinpelirajat.

Erikoissääntöihin kuuluu muun muassa se, että erät pelataan paras viidestä -systeemillä neljään, eli voiton voi napata esimerkiksi lukemin 4-1, 4-2, 4-2.

Lisäksi käytössä on valmentajien mukanaolo, sillä pelaajat saavat tauolla olla kuulokesettien välityksellä  yhteydessä katsomossa olevaan valmentajaan.

Myös videotarkistukset ovat käytössä, ja näin oli jo viime vuonna, mutta tarvetta tarkistukselle ei tuolloin ilmennyt kertaakaan. Tämän vuoden turnauksessa VAR pääsi kuitenkin käyttöön Casper Ruudin ja Alejandro Davidovich Fokinan välisessä ottelussa, kun Ruudin lyönti näytti osuneen katon jumbotroniin.

Ottelun päätuomari tarkasti tilanteen videolta, ja videotallenne näytti, että kosketus oli tapahtunut.

Ruud voitti kyseisen ottelun erin 3-2. Välieriin norjalaispelaajan tie ei lopulta kantanut, sillä perjantaina pelattavissa semeissä toisistaan mittaa ottavat Alex De Minaur ja Frances Tiafoe sekä Jannik Sinner ja Miomir Kecmanovic.

Turnauksessa käytössä oleviin erikoissääntöihin voit tutustua tarkemmin ATP Next Gen Finals -sivustolla.

VAR käytössä Milanon ATP Next Gen -turnauksessa:

Jos yllä oleva video ei näy, voit katsoa sen Tennis TV:n Twitterissä.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut