FAZ: Vapaapotkusprayn keksijä voitti FIFA:n seitsemän vuoden oikeustaistelun jälkeen

Vapaapotkusprayn keksijä voitti FIFA:n

Vapaapotkusprayn keksijä Heine Allemagne voitti kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n seitsemän vuoden oikeustaistelun jälkeen.

Saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitung uutisoi, että vapaapotkusprayn brasilialainen keksijä Heine Allemagne on voittanut seitsemän vuotta eri oikeusasteissa käymänsä taistelun kansainvälistä jalkapalloliitto FIFA:a vastaan.

Lehden mukaan Brasilian korkein oikeus on tiistaina ratkaissut asian Allemagnen eduksi hylkäämällä FIFA:n valituksen. Vasta myöhemmin ratkeaa, miten suuret korvaukset FIFA joutuu maksamaan Allemagnelle.

Mainos alkaa:

 - Tämä on Daavid vastaan Goljat -tarina. FIFA on jättiläinen, tässä meni 23 vuotta taistellessa, Allemagne sanoi viitaten koko sprayn tarinaan.

Allemagne oli näet kehitellyt vuodesta 2000 alkaen suihketta, joka toimisi kaikilla pelialustoilla ja kaikissa sääoloissa, mutta haihtuisi pian näkyvistä. Allemagnen mukaan FIFA lupasi hänelle 40 miljoonaa dollaria oikeuksista suihkeeseen, mutta FIFA perääntyi lupauksestaan sen jälkeen kun Gianni Infantino tuli liiton puheenjohtajaksi 2016.

Allemagne oli patentoinut keksintönsä useissa maissa, mutta hänen mukaansa FIFA antoi vapaapotkusprayn ilman hänen suostumustaan maailmanlaajuiseen tuotantoon ja markkinointiin. Brasilian korkein oikeus katsoi, että FIFA oli toimillaan vienyt Allemagnelta mahdollisuuden ansaita patentoimallaan keksinnöllä.

FIFA on ajanut myös oikeuskannetta, jolla se on pyrkinyt kiistämään Allemagnen oikeuden patentoida spray. FAZ:n mukaan FIFA:n kanne hylättiin maaliskuussa Rio de Janeiron oikeusistuimessa.

Tsekkaa myös: Huikeaa kohellusta Kamerunin alasarjassa – pelaaja sähelsi saksipotkun, maalivahti pisti heti paremmaksi