Alfa Romeo löysi korvaajan Kimi Räikköselle – Valtteri Bottas siirtyy talliin monivuotisella sopimuksella

F1-sarja Valtteri Bottas lehdistötilaisuudessa F1 / Pallomeri.net

F1-talli Alfa Romeo tiedottaa, että Valtteri Bottas siirtyy talliin kuluvan kauden jälkeen. Bottas korvaa uransa lopettavan Kimi Räikkösen.

Formula 1 -maailmassa tapahtuu, kun Alfa Romeo tiedotti pestanneensa uransa lopettavan Kimi Räikkösen korvaajan. Alfa Romeon uusi kuljettaja on Valtteri Bottas, joka siirtyy talliin ensi kaudeksi Mercedeksen leivistä.

Bottaksen siirtymistä ensi kaudelle Alfa Romeolle on spekuloitu jo aiemmin F1-mediassa. Spekulaatiot voimistuivat entisestään sen jälkeen, kun Räikkönen kertoi viime viikolla lopettavansa.

– Uusi luku uralleni on avautumassa. Liityin innoissani Alfa Romeolle kaudelle 2022 ja siitä eteenpäin. Tästä tulee uusi haaste ikonisen autonvalmistajan kanssa. Alfa Romeo on brändi, joka ei tarvitse esittelyitä, Bottas hehkuttaa tallin tiedotteessa.

Toisin kuin Mercedeksellä, Bottas teki nyt monivuotisen sopimuksen Alfa Romeon kanssa.

– Sopimus tarjoaa niin meille kuin Valtterille vakautta. Eli juuri sitä, mitä tarvitsemme, kun viemme omaa projektiamme eteenpäin F1:n kriittisinä aikoina. Olemme innoissamme siitä, mitä tulevaisuus pitää sisällään, Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur totesi viitatetn ensi kaudella voimaan astuviin sääntömuutoksiin, jonka myötä F1-autot menevät totaalisesti uuteen uskoon.

Vasseurin luottamuksen taustalla on F1-näyttöjen lisäksi yhteinen historia. Hän ja Bottas ovat tehneet aiemminkin yhteistyötä. Bottas voitti Vasseurin johtamassa ART-tallissa F3-sarjan mestaruuden vuonna 2011.

– Juuret ulottuvat menestyksekkäisiin F3- ja GP3-vuosiin. Hän on vain kehittynyt ja kehittynyt vuosien varrella, Vasseur sanoo.

Tsekkaa myös: Valtteri Bottas ei totellut tallin käskyä – oli lähellä maksaa MM-pisteen Hamiltonille


Pelaajat:
Joukkueet: