Valtteri Bottas ei totellut tallin käskyä – oli lähellä maksaa MM-pisteen Hamiltonille

F1 Valtteri Bottas Lewis Hamilton - pallomeri.net

Mercedeksen Valtteri Bottas aiheutti pienimuotoisen kohun sunnuntaina Hollannin GP:ssä, kun suomalainen ei totellut tallin käskyä.

Bottas on vuosien saatossa suostunut auttamaan talliaan, kun omat mahdollisuudet MM-tittelin voittamiseen ovat kuihtuneet. Hollannissa tähän saatiin kuitenkin poikkeus, sillä tällä kertaa suomalainen ei enää lähtenyt tottelemaan Mercedeksen määräystä.

Lopussa varikolle tulleelle Bottakselle ilmoitettiin tiimiradiossa, että nopeinta kierrosta ei ole lupa ajaa, sillä ylimääräisessä pisteessä oli kiinni tallikaveri Lewis Hamilton. Suomalaista tämä ei kiinnostanut, vaan Bottas tykitti kisan nopeimman kierroksen.

Mainos alkaa

Hamilton tuli vielä tämän jälkeen varikolle ja onnistui nappaamaan nopeimman ajan takaisin itselleen. Bottaksen teko nousi kuitenkin otsikoihin ja moni piti sitä merkkinä, että huhuissakin ollut siirto pois Mercedekseltä olisi varmaa.

Asiaan kysyttiin mielipidettä myös Mercedeksen tallipomo Toto Wolffilta, joka ei lähtenyt suorilta käsin syyttämään suomalaiskuskiaan.

– Täytyy kuitenkin ymmärtää Valtterin tietynlaista turhautumista. Kaikki päättyi onneksi hyvin. Meidän täytyy käsitellä asia ammattimaiseen sävyyn, Wolff totesi kisan jälkeen.

Bottas kommentoi itse tapausta kisan jälkeen tyynesti, sillä miehen mukaan tarkoituksena ei ollut ajaa nopeinta kierrosta ja Hamilton sen lopulta myös sai.


Pelaajat: