Video: Slovakian liigassa nähtiin omituinen episodi – valmentajat ottivat yhteen pelin päätyttyä

DVTK:n ja Detvan valmentajat / Pallomeri.net

Slovakian liigan ottelu sai yllättävän päätösepisodin, kun DVTK:n ja Detvan valmentajat karauttivat toistensa kimppuun summerin soitua.

Slovakian jääkiekkoliigassa nähtiin keskiviikkona harvinainen tapaus, kun unkarilaisseura DVTK:n ja slovakkiseura Detvan valmentajat yrittivät käydä toistensa kimppuun joukkueiden välisen koitoksen päätyttyä.

Detva voitti vieraskentällä selvästi 4-0 ja tämä ilmeisesti meni DVTK:n kanadalaisvalmentaja Dave Allisonin ihon alle. Hänellä ei ollut aikomustakaan onnitella Detva-kollega Ernest Bokrosia, vaan Allison huusi hänelle solvauksia koppiin kävellessään.

Bokros ei katsonut tätä hyvällä, vaan juoksi Allisonin perään ja vain järjestysmiesten nopea väliintulo ehkäisi kunnon nyrkkitappelun. Tilanne oli järjestysmiesten paikallaolosta huolimatta erittäin tulikiven katkuinen ja valmentajia jouduttiin rauhoittelemaan kelpo tovi, ennen kuin jäitä saatiin molempien valmentajien hattuihin tarpeeksi.

Mainos alkaa

– Olen kokenut kandalaisluotsien ylimielisyyden ja nöyryyttämisen etenkin MM-kisoissa. Sitä oli taas havaittavissa, Slovakian juniorimaajoukkeita valmentanut Bokros sanoi Sport.sk-sivustolle.

Aiemmin joulukuun alussa Detva murskasi DVTK:n 6-0 ja tuolloinkin Allisonin käytöksessä oli havaittavissa samaa.

– Palasin nyt sitten tämän jälkimmäisen pelin jälkeen keskustelemaan hänelle ja sanoin, että jos hänellä on joku ongelma, minulle voi sanoa ihan suoraan. Tämä tapahtui tuoreeltaan ottelun jälkeen ja tunteet olivat todellakin pinnassa, Bokros avaa.

Aikoinaan Joensuun Kiekko-Poikien takalinjoilla peliuransa varrella luutineella Bokrosilla oli hampaankolossa myös suomalaiskollega Tomek Valtosta kohtaan.

– Minä en anna kenenkään nöyryyttää meitä. Olen muuten kokenut suomalaisluotsi Tomek Valtosen samantyyppisen käytöksen. Kun hävisimme hänen Michalovcelle, onnittelimme heitä. Mutta kun me voitimme, Valtonen kääntyi ympäri ja lähti hiiteen kättelemättä, Bokros puhisee.

– En salli ylimielisen ja turhautuneen kanadalaisen loukata, häpäistä tai nöyryyttää meitä, tai slovakialaista jääkiekkoa yleensäkään, hän jatkoi palattuaan keskiviikkoisen tapauksen käsittelyyn.

Yksi tekijä Allisonin pillastumisessa saattoi olla se, että selvästi johtanut Detva otti ottelun lopussa aikalisän.

– Jos joku pitää sitä loukkaavana, se on sen asia, enkä välitä siitä. En todellakaan tiedä, mikä sai Allisonin käyttäytymään nähdyllä tavalla. Luettelin tapahtuneet asiat pelin jälkeen pöytäkirjaa varten. Allison hyökkäsi suusanallisesti meitä vastaan. Kerroin ymmärtäneeni heidän turhautumisen huonon tuloksen jälkeen. Menimme pelin jälkeen bussiin ja lähdimme kotiin, Bokros päätti.

Valmentajat Ernest Bokros ja Dave Allisson yrittävät laittaa kunnolla painiksi:

Katso myös: Video: Düsseldorfin Charlie Jahnke kisutteli mahtavan rankkariosuman DEL:ssä