HS: Koronavirus ei pysäytä Valko-Venäjän futisliigaa – liitto löi rahoiksi sarjan tv-oikeuksilla

HS: Koronavirus ei pysäytä Valko-Venäjän futisliigaa – liitto löi rahoiksi sarjan tv-oikeuksilla

Valko-Venäjän jalkapalloliitto on käyttänyt hyväkseen maansa piittamattomuutta koronaviruksen suhteen ja tehnyt rahaa maan pääsarjan tv-oikeuksilla.

Valko-Venäjän jalkapalloliigan kausi alkoi viime viikonloppuna, vaikka euroopan muut sarjat ovat joko tauolla, niide aloitusta on lykätty tai kausi on peruttu jopa kokonaan koronavirustilanteen vuoksi.

Eikä siinä vielä kaikki. Valko-Venäjällä otteluihin otetaan yleisöä aivan kuten ennenkin. Kauden avauskierroksen yleisömäärä jäi tosin noin puoleen viime kauden avaukseen verrattuna.

Tämän lisäksi muun muassa Helsingin Sanomat uutisoi, että Valko-Venäjän jalkapalloliitto on tehnyt tilanteella rahaa. Sarjan tv-oikeudet on myyty sekä Venäjän että Ukrainan kaupallisille kanaville, eikä tämä olisi ollut mahdollista ilman virusta.

Kun Valko-Venäjästä on kysymys, niin kaiken ytimessä on se, mitä maan diktaattori on asioista mieltä. Presidentti Aleksander Lukasenko ei tunnu pitävän epidemiaa juuri minään ja hän onkin nimittänyt sitä ”Länsi-Euroopan joukkopsykoosiksi.”

– Viruksen takia ei pidä mennä paniikkiin. On mukava katsoa televisiota: ihmiset työskentelevät traktoreilla. Kukaan ei puhu viruksesta. Traktori parantaa jokaisen. Pellot parantavat jokaisen, Lukasenko sanoi Euroactiv.comin mukaan.

Valko-Venäjä on toistaiseksi ilmoittanut alle sadasta koronavirustartunnasta, joten aika näyttää osallistuuko maa jossain kohtaa ”joukkopsykoosiin” vai jatkuuko arki normaalina hamaan tappiin saakka.

Tsekkaa myös: Video: Paul Pogban vaimo yritti vessapaperihaastetta – pariskunnan poika otti välittömästi osumaa

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut