BBC: Valioliigan suunnitelma on uhka pelaajien terveydelle – Bundesliigan paluu alleviivaa ongelmaa

Valioliiga Valioliigan paluu koronavirus valioliigaseurat - pallomeri.net

Valioliigan jatkumista koronaviruspandemian aiheuttaman tauon jälkeen suunnitellaan kovaa tahtia, ja pelit pääsevät viimeisten tietojen mukaan käyntiin kesäkuun lopulla.

Sarjakautta on joukkueesta riippuen jäljellä 9-10 ottelua, ja joillekin joukkueille tähän saattaa tulla päälle vielä pelit Mestarien liigassa, tai Eurooppa-liigassa, mikäli myös ne päätetään pelata loppuun.

Uusi kausi on suunniteltu käynnistettäväksi Valioliigan osalta viimeistään syyskuussa, mikä tarkoitta sitä, että tämän kauden matsit vedetään läpi todella tiukalla aikataululla.

Tekoälyn avulla loukkaantumisten riskiarvioita tuottavan Zone7:n mukaan suuri määrä otteluita lyhyessä ajassa lisää pelaajien loukkaantumisriskiä huomattavasti, kertoo BBC.

Arvion mukaan kahdeksan ottelun pelaaminen 30 päivässä lisää loukkaantumisriskiä jopa huimat 25 prosenttia, kun vertailukohtana käytetään normaalimpaa tahtia, eli neljää tai viittä ottelua samassa ajanjaksossa.

Samaisen analyysin mukaan pelaajat ovat nyt vieläkin suuremmassa vaarassa loukkaantua, sillä harjoittelu on tapahtunut viruspandemian aikana omissa oloissa, eikä tuntumaa koviin joukkueharjoituksiin ole.

BBC:n mukaan Saksan Bundesliigan käynnistyminen toukokuun puolivälissä alleviivaa tutkimustuloksia, sillä avauskierroksella kuudessa ottelussa loukkaantui peräti 8 pelaajaa, mikä on huomattavasti normaalia korkeampi määrä.

Tuoreimpia futiksesta:

Kuva: Tanskalainen Aarhus pelaa yleisön edessä, kun kausi jatkuu – seura valjastaa Zoom-palvelun käyttöönsä

Video: Bundesliiga-lähetykseen lisättiin keinotekoisesti yleisöääntä – lopputulos on vähintäänkin omituinen