BBC: Valioliiga on ajettu ahtaalle ja kauden on jatkuttava – tv-yhtiöt karhuavat joka tapauksessa yli 300 miljoonan korvauksia

Steve Cook bournemouth valioliiga - pallomeri.net

BBC uutisoi, että Valioliiga on joutunut valtavan painostuksen kohteeksi. Tv-yhtiöt vaativat jo nyt satojen miljoonien korvauksia vaikka kausi jatkuisikin.

Englannin Valioliiga on ajettu todella ahtaalle, sillä liigan tv-kumppanit kiristävät jatkuvasti ruuvia. BBC uutisoi, että Valioliigan tv-kumppanit voivat vaatia joka tapauksessa jopa 340 miljoonan punnan korvauksia, vaikka kausi jatkuisikin.

Seurat jatkoivat maanantaina neuvottelujaan kauden mahdollisesta jatkamisesta. Samalla seuroja varoitettiin siitä, että tv-yhtiöiden vaatima korvaussumma saattaa vielä nousta, mikäli kausi päätetään keskeyttää kokonaan.

TV-oikeuksien haltijat haluavat osan rahoistaan takaisin, koska otteluita ei pystytä pelaamaan suunnitellusti, sillä ne pelataan tyhjille katsomoille ja eri aikaan kuin alkunperin oli tarkoitus.

Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters on aiemmin arvioinut, että taloudellinen tappio on vähintään yhden miljardin punnan luokkaa, mikäli kautta ei saada pelattua loppuun.

Britannian hallitus antoi maanantaina luvan ammattilaisurheilutapahtumien järjestämiseen kesäkuusta lähtien edellyttäen, että ne käydään tyhjille katsomoille. Valioliigan suunnitelmana on pelata ottelut neutraaleilla stadioineille.

Nyt ongelmaksi on muodustumassa se, että varsinkin häntäpään seurat vastustavat suunnitelmaa ja neuvotteluissa ollaan kaukana yhteisymmärryksestä.

Tsekkaa myös: Video: Mike Tyson julkaisi aivan uskomattoman treenivideon ja lähetti viestin promoottoreille – ”I’m back!”