Valioliiga ja muut Englannin sarjat pysyvät tauolla – kausi jatkuu aikaisintaan vapun jälkeen

Huuhkajien valioliiga Sheriff U17-tytöt vetovihjeet MM-jatkokarsinnoissa stadion pelivihjeet otteluparit Uefa FIFA Jalkapallon MM-kisat football / Pallomeri.net

Englannin Valioliiga pysyy keskeytettynä. Englannin korkeimpien sarjatasojen yhteistiedotteen mukaan sarjat jatkuvat aikaisintaan vapun jälkeen.

Valioliiga yhdessä muiden maan ammattilaissarjojen kanssa  tiedottaa, että koronaviruspandemiasta johtuva sarjatauko jatkuu ainakin 30. huhtikuuta asti. Englannin jalkapalloliitto FA:n, Valioliigan, Englannin jalkapalloliiga EFL:n, ja naisten Superliigan johtohahmot päättivät asiasta yhteisessä videopalaverissaan.

FA:n säännöissä lukee, että jalkapallokauden pitää loppua viimeistään 1. kesäkuuta, mutta kokouksessa päätettin muuttaa sääntöä vallitsevan tilanteen takia. Liiton johtokunta hyväksyi, että kuluvan kauden päättymispäivä jätettiin määrittelemättä.

Sarjojen yhtestiedotteessa annettiin kiitosta Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n suuntaan. Sarjojen mukaan päätös siirtää EM-kisat ensi vuodelle antaa mahdollisuuden saattaa seurajoukkueiden kaudet kunnialla loppuun.

Mainos alkaa

– Yritämme löytää tavan jatkaa kuluvaa jalkapallokautta ja pyrimme varmistamaan, että kaikki kansalliset sekä Euroopan seurajoukkuekilpailut pystytään pelaamaan niin pian kuin se on turvallista ja mahdollista, sarjojen tiedotteessa todetaan.

Lue myös: Englannin jalkapalloliiga jakaa seuroilleen 50 miljoonan punnan tukipaketin