Lehti: Valioliiga suunnittelee kaikkien aikojen jalkapallokesää – kausi pelataan loppuun, joukkueet suljetaan ”kesäleireille”

Arsenal Chelsea Mestarien liiga Afrikan mestaruuskilpailut veikkaus Mestarien liigan urheilukalenteri superviikonloppu Liverpool C More Wolvesin suomalaiset Mestarien liigan Viasatin urheilukanavat Yle Liverpoolilla Egyptin joukkue Mestarien liigan Real Madrid Egypti Mo Salah Liverpool Mestarien liiga urheilukalenteri valioliiga / Pallomeri.net

Brittilehti Independent kertoo, että Valioliiga suunnittelee pelaavansa kauden loppuun kesällä isona megatapahtumana, jonka kaikki pelit televisioitaisiin.

Brittilehti Independent uutisoi, että Valioliiga aiotaan pelata loppuun ja että liigan johdossa oltaisiin päästy varsin luovien ideoiden äärelle. Idean ytimessä on, että seurat eristettäisiin ”leireille” ja sarjaa pelattaisiin päivittäin kesä- ja heinäkuussa siten, että kaikki puuttuvat 92 ottelua myös televisioitaisiin. Joukkueet siis koottaisiin maan keskiosiin sekä Lontooseen ja mitä todennäköisimmin pelit pelattaisiin tyhjille katsomoille.

Syy miksi Valioliiga haluaa saattaa kauden loppuun piilee luonnollisesti sarjan erittäin rahakkaissa tv-sopimuksissa. Sekä sarja että seurat ovat riippuvaisia näistä rahoista, joten jos tv-yhtiöille tarjottaisiin todellinen megatapahtuma, niin kaikki osapuolet saisivat haluamansa.

Jotta suunnitelma toteutuisi, seuroja, pelaajia ja taustahenkilöitä pyydettäisiin majoittumaan erillisissä hotelleissa erossa perheistään. Tämä toki muistuttaa arvoturnausten olosuhteita, joskin nyt sovellettaisiin käytännössä karanteenia ja pelaajia testattaisiin koronavirustartunnan varalta.

Mainos alkaa

Pelit alkaisivat vasta kesäkuussa, koska toiveiden mukaan Englannissa olisi tuolloin kattavampi testausjärjestelmä pystyssä ja epidemian huippu olisi jo jäänyt taakse. Pulmiakin suunnitelmissa toki on, sillä joukkueiden lisäksi hotelleihin pitäisi sijoittaa myös tuomarit ja tv-tuotannon tekijät.

Yksi haasteista on myös se, että ammattijalkapalloilun ei haluta kuormittavan yhtään Englannin terveydenhoitoalaa. Sairaaloihin pelaajia ei tässä tilanteessa voi viedä ja toisaalta otteluissa työskentelevän lääkintähenkilöstön pitäisi olla varmasti tartuntavapaa.

– Mihin kuljetetaan pelaaja, joka kärsii polven ristisidevamman tai murtaa jalkansa? Sairaaloilla on paljon suurempia huolenaiheita. Valioliiga tarvitsisi oikeastaan oman yksityissairaalansa, toteaa yksi lehden lähteistä.

Pelaajien uskotaan olevan pääasiassa pelien jatkamisen kannalla. Pelipaikoista ei päätöksiä ole vielä tehty ja on toki myös täysin mahdollista, että otteluita pelattaisiin harjoituskentillä stadionien sijaan.

Tsekkaa myös: Video: Valko-Venäjän presidentti pelaa jääkiekkoa normaalisti, eikä murehdi koronaa – ”Ei täällä ole viruksia”