Valioliiga sai draamapitoisen huipennuksen – Leicesterin loppukauden sulaminen kävi jättimäisen kalliiksi

Leicesterin sulaminen valioliiga - pallomeri.net

Valioliiga taputeltiin päätökseen sunnuntaina. Samalla varmistui myös Leicesterin putoaminen ulos rahakkaalta Mestarien liigan paikalta.

Leicester jäi lopulta sarjataulukossa viidennelle sijalle, kun UCL:ään pääsee neljä parasta joukkuetta. Joukkueen tapauksessa voidaan puhua todellisesta sulamisesta, sillä vielä tammikuussa se oli peräti 14 pistettä karussa Manchester Unitedia.

Koronatauolta palatessakin Leicester löytyi sarjan kolmospaikalta, jolloin ero Chelseaan oli viisi ja Unitediin kahdeksan pistettä.

Lopulta molemmat joukkueet – niin ManU kuin Chelseakin – menivät Leicesterin ohi. Tämä varmistui sunnuntaina, kun United kävi hakemassa Leicesteristä 2-0-voiton, mikä puolestaan nosti ManU:n kolmospaikalle.

Mainos alkaa

Total Football Analysis on arvioinut, että sijoittuminen neljän sakkiin Valioliigassa tuo seuralle UCL-paikan myötä noin 45 miljoonan euron lisätulot.

Draamaa nähtiin päätöskierroksella myös sarjataulukon toisessa päässä, kun Bournemouth ja Watford tekivät seuraa Norwichille sarjaporrasta alemmas putoavien joukkueiden porukkaan. Aston Villa puolestaan säilyi nipin napin Valioliigassa.

Mestaruuden tällä kaudella vei nimiinsä Liverpool.

Valioliigan sarjataulukon lopullinen kärki – TOP-10:

1. Liverpool – 99 pistettä

2. Manchester City – 81

3. Manchester United – 66

4. Chelsea – 66

5. Leicester – 62

6. Tottenham – 59

7. Wolves – 59

8. Arsenal – 56

9. Sheffield United – 54

10. Burnley – 54

Tsekkaa myös: Video: Kulttipelaaja Marouane Fellaini iski hattutempun 8 minuutissa


Joukkueet: