Lähde: Valioliiga suunnittelee lanseeraavansa ”jalkapallon Netflixin”

Lähde: Valioliiga suunnittelee lanseeraavansa ”jalkapallon Netflixin”

Brittilähteen mukaan Valioliiga on suunnittelemassa muutoksia televisiointiinsa. Liigan toimitusjohtaja paljasti, että tekeillä on ”jalkapallon Netflix”.

Valioliigan tuore toimitusjohtaja Richard Masters paljasti brittiläisen radiokanava talkSPORTin mukaan, että liigan kulisseissa suunnitellaan Netflixin tyyppistä striimauspalvelua, jossa yksittäisiä otteluita myytäisiin suoraan faneille kertamaksua vastaan.

Nykyisin Valioliigan televisiointioikeudet myydään joka maassa omalle mediayhtiöilleen. Ne saavat näyttää muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta vain yhden samaan aikaan pelattavan ottelun. Tiettyjen joukkueiden suosiminen otteluvalinnoissa on turhauttanut valioliigafaneja vuosien ajan.

Over The Top -nimeä kantavassa palvelussa edellä mainittuja rajoitteita ei olisi. TalkSPORTin haastattelema asiantuntija Simon Jordan uskoo, että kuluttajat pääsisivät halvemmalla uuden palvelun ansiosta.

– Tällä systeemillä olisi varmasti enemmän tilaajia ja siksi hinta pystyttäisiin pitämään alhaisempana. Kukaan ei voisi vastustaa jalkapallon Netfilixiä, joka maksaisi yhdeksän euroa kuussa. Jos palvelun tilaisi esimerkiksi sata miljoonaa ihmistä, olisivat Valioliigan saamat tulot huomattavasti suuremmat kuin nyt, Jordan pohti.

Jalkapallon Netflixiä ei kannata kuitenkaan odottaa aivan vielä. Toimitusjohtaja Masters epäili, että uuden palvelun testaaminen aloitettaneen aikaisintaan vuonna 2022.

Suomessa valioliigaottelut näyttävän Viasatin omistava Sweden Nordic Entertainment Group osti vastikään vuosien 2022–2028 valioliigaoikeudet peräti kahdella miljardilla eurolla.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut