Vaasan Sport teki lähes 150 000 euron voitot jumbosijasta ja koronasta huolimatta

Vaasan Sportin Erik Riska sport jukurit vaasan sport - pallomeri.net

Vaasan Sport tiedottaa tehneensä mukavat taloudellset voitot viime kaudesta. Suoritusta voi pitää merkittävänä seuran jumbosijan ja koronakriisin myötä.

Vaasan Sport tiedottaa, että seuran liikevoitto kaudella 2019-2020 oli peräti 191 908,41 € ja rahoituskulujen sekä verojen jälkeen tilikauden lopulliseksi tulokseksi kirjattiin voittoa 148 650,86 €. Konsernin oma pääoma oli 215 788,26 €. Parannus on merkittävä, sillä kauden 2018-2019 päätteeksi Sport teki tappiota 71 399,60 € ja konsernin oma pääoma oli 67 137,40 €.

– Juhlakauteen lähdettiin parantamaan edelliskauden sekä urheilullista että taloudellista tulosta. Tiedostettiin, että kaudesta voi tulla haastava, kun areena oli osittain rakennustyömaa ja jos joukkueen suoritukset jäävät tavoitteesta. Vaikka urheilullinen menestys jäi vajaaksi, pystyimme haastavasta tilanteesta huolimatta parantamaan tulosta, kertoo Sportin toimitusjohtaja Tomas Kurtén seuran tiedotteessa.

– Positiivinen tulos on totta kai hyvä saavutus ja antaa uskoa tulevaan kauteen uudistetussa Vaasan Sähkö Areenassa. Positiivinen tulos vahvisti yhtiön omaa pääomaa ja tulevan syksyn osakeannissa tavoite on vahvistaa yhtiön omaa pääomaa vielä vähintään 200 000 €:lla, kommentoi puolestaan Sportin hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Mainos alkaa

Sport pääsee pelaamaan ensimmäisen ottelunsa uudistetussa kotihallissaan Vaasan Sähkö Areenassa pelataan 10. lokakuuta, kun Porin Ässät saapuu Vaasaan.

Areenan uudistushankkeen piti alkuperäisten suunnitelmien mukaan toteutua jo kaudelle 2017-2018. Hanke hieman viivästyi mutta nyt uusi moderni areena tulee käyttöön. Uudistettu halli merkittävästi olosuhteita ja sitä kautta Sportin liiketoimintaa sekä liigaotteluiden että muiden tapahtumien yhteydessä.

Yleisökapasiteetti nousee 5 000:een liigaotteluissa ja jopa 7 000:een konserttitapahtumissa. Tämän lisäksi oheispalvelut paranevat merkittävästi.

Sport investoi uuteen areenan vajaat miljoonaa euroa ja on myös tehnyt 20 vuoden vuokrasopimuksen ravintolakerroksesta. Rahoitus on kerätty monesta eri lähteestä viimeisen vuoden aikana.

– Ensin tehtiin 1,8 miljoonan investointi liigaosakkeeseen ja nyt vielä merkittävä investointi areenan olosuhteisiin. Seuraavien vuosien aikana liike- ja urheilutoiminnan kehittäminen tulee olemaan meidän pääfokus. Uudistettu moderni areena luo tähän hyvät edellytykset, toteaa Hiltunen.

Lue myös: Elmo: Jukka Jalonen kantaa huolta kotimaisesta fysiikkavalmennuksesta – ”Aikamoista sekametelisoppaa”


Joukkueet: