Uutuuskirja: Huuhkajien sitoutuminen kovaa luokkaa – Sauli Väisänen uhmasi seurajohtoa, Paulus Arajuuri vähätteli vammaansa

Uutuuskirja: Huuhkajien sitoutuminen kovaa luokkaa – Sauli Väisänen uhmasi seurajohtoa, Paulus Arajuuri vähätteli vammaansa

Me mennään kisoihin -kirja kertoo Huuhkajien matkasta EM-kisoihin. Kirjassa paljastetaan mitä pelaajat olivat valmiita tekemään ollakseen mukana.

Tiistaina julkaistu Me mennään kisoihin -nimeä kantava kirja paljastaa tarinoidensa kautta kuinka vankasti pelaajat sitotuivat maajoukkueen kanssa pelaamiseen.

Kirjan mukaan puolustaja Sauli Väisänen teki kovan ja kylmäpäisen ratkaisun viime syksynä, kun Suomi oli pelaamassa kotikentällä EM-karsintaotteluja Kreikkaa ja Italiaa vastaan.

Väisäsen seurajoukkue Chievo oli kieltänyt suomalaistoppariaan lähtemästä maajoukkueen mukaan, sillä hän oli kärsinyt loukkaantumisesta ennen maajoukkuetaukoa. Väisänen oli istunut palaverissa seuransa valmentajan, puheenjohtajan ja urheilutoimenjohtajan kanssa, kun hän ilmoitti ratkaisustaan.

– Sauli oli sanonut, että hän menee huomenna Suomen maajoukkueen kokoontumiseen, ja jos on terve, hän pelaa. Ne ihmiset voisivat sanoa, että sitten et enää pelaa tässä joukkueessa, A-maajoukkueen apuvalmentaja Mika Nurmela kertoo kirjassa.

Pelaajien vahva sitoutuneisuus maajoukkueeseen tuli ilmi myös marraskuussa ennen EM-karsinnat huipentanutta Liechtenstein-ottelua. Kapteeni Tim Sparv ja avainpelaajiin kuuluva toppari Paulus Arajuuri yrittivät kumpikin epätoivoisesti päästä pelikuntoiseksi ratkaisuotteluun.

Heistä varsinkin Arajuuri venyi äärimmilleen päästäkseen Huuhkajien mukaan. Arajuuren polvi oli remonttikunnossa, mutta hän puri hammasta ja pelasi kovista kivuista huolimatta sarjaottelun seurajoukkueessaan Pafosissa, jotta voisi päästä mukaan ratkaisevaan karsintapeliin.

– Viikkoa ennen karsintapeliä oli saatava peli alle Kyproksella, muuten seura ei päästäisi lähtemään. Treeneissä tuntui välillä ihan kamalalta, mutta silti joka päivä väitin fyssarille, että taas tuntui vähän paremmalta. En ollut huolissani, etteikö jätkät hoitaisi kisapaikkaa, mutta halusin vain niin paljon olla itse mukana. Jos seura ei olisi antanut pelata, en olisi saanut edes matkustaa Suomeen. Ajatuskin siitä oli karmea, Arajuuri kertaa kirjassa.

Lue myös: Uutuuskirja: Tim Sparv suuttui Markku Kanervalle ennen Huuhkajien historiallista voittoa

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut