Utah Jazz teki jättitreidin – Lauri Markkanen menetti neljä joukkuekaveriaan

Utah Jazz Lauri Markkanen Joel Embiid
Kuva: Getty Images

Utah Jazz löi aika lailla hanskat tiskiin tämän kauden osalta, kun joukkue kauppasi neljä pelaajaa eteenpäin siirtorajan viime hetkillä.

Utahin odotettiin löytyvän tällä kaudella aivan sarjan pohjamudista. Tähdistöotteluun valittu Lauri Markkanen on kuitenkin johdattanut seuran odotettua kovempaan lentoon. Viime aikoina voitot ovat kuitenkin kiertäneet, joten Utahin piti tehdä päätös loppukauden osalta, että lähdetäänkö rakentamaan tulevaisuutta.

Utah päättikin jatkaa rakentamista, joten seura kauppasi peräti neljä pelaajaa uusiin maisemiin ennen siirtoajan umpeutumista.

ESPN ja The Athletic uutisoivat, että Jazz on osana kolmen seuran kauppaa, jonka muut osapuolet ovat Minnesota Timberwolves sekä Los Angeles Lakers. Utah saa kaupassa Lakersin Russell Westbrookin, Juan Toscano-Andersonin ja Damian Jonesin sekä vuoden 2027 ykköskierroksen varauksen.

Utahista Lakersiin matkaa puolestaan Malik Beasley ja Jarred Vanderbilt. Minnesota nappasi Utahista Mike Conleyn ja Nickeil Alexander-Walkerin. Puolestaan Minnesota lähetti Lakersiin D’Angelo Russellin.

Westbrook on koko NBA:n toiseksi kallein pelaaja tällä kaudella 47 miljoonan dollarin sopimuksellaan. Miehellä ei ole kuitenkaan Utahin paidassa tulevaisuutta, koska sopimus päättyy kesällä ja Jazz harkitsee jopa sen ostamista ulos välittömästi. Asiasta uutisoi TNT:n toimittaja Chris Haynes.


Joukkueet: