Video: USL:n playoffeissa nähtiin “Jumalan käsi” – Phoenix-kapteeni teki jatkoaikamaalin nyrkillään

Solomon Asante Phoenix Rising USL jumalan käsi/ Pallomeri.net

“Jumalan käsi” johdatti Phoenix Risingin USL:n konferenssivälieriin, kun joukkueen kapteeni Solomon Asante teki voittomaalin nyrkillään.

Jatkoaikatappio playoffeissa on aina kova pala purtavaksi, mutta Sacramento Republicille tappion kalkki oli normaalia karvaampi, kun totuus tappion luonteesta alkoi paljastua.

Sacramento kohtasi Phoenix Risingin USL:n konferenssipuolivälierässä ja ottelun ainoan maalin teki Phoenix-kapteeni Solomon Asante ottelun 114. minuutilla.

Tilannetta läheltä seuranneille Sacramenton pelaajille asia varmasti oli selvä tai ainakin siitä oli kova epäilys, että maali ei mennyt aivan sääntöjen mukaan. Kaikki kuitenkin tapahtui niin nopeasti, ettei tuomari huomannut maalissa mitään omituista.

Uusinnoista sen kuitenkin jo erotti ja erään Twitter-käyttäjän julkaisema zoomattu ja hidastettu video sen vahvistavat. Asanten maali oli “Jumalan käsi” vuosimallia 2020.

Siinä missä Diego Maradonan valitettavankin ikimuistoinen vilppimaali 1986 MM-kisoista ei jättänyt mitään epäselvyyksiä, onnistui Asante piilottamaan omansa paremmin, kun hän löi matalahkon keskityksen nyrkillään sisään niin, että hän piti kättään päänsä edessä, jolloin ensinäkemältä maali näytti vain taitavalta puskuohjaukselta.

Maali jäi siis voimaan ja jäi myös ottelun ainoaksi, joten Phoenix Rising matkaa USL:n läntisen konferenssin välieriin, jossa se kohtaa Reno 1868 FC:n.

Solomon Asante ja “Jumalan käsi” vuosimallia 2020:

Tässä hidastetumpi versio Asanten tempusta:

Katso myös: Video: Viron alakerta tumpeloi huolella Kansojen liigassa – topparilta sokkosyöttö suoraan omaan maaliin