Video: US Openissa hämmentävä tilanne – tuomari tuli alas tuolistaan ja ”tsemppasi” Nick Kyrgiosia

US Openissa Kyrgios Lahyani tuomari - pallomeri.net

Käynnissä olevassa kauden viimeisessä Grand Slamissa, US Openissa, nähtiin torstaina varsin hämmentävän oloinen tilanne pelaajan ja tuomarin välillä.

Tapahtumien keskipisteenä oli jälleen – kukapa muukaan kuin – ”pahana poikana” tunnettu aussipeluri Nick Kyrgios.

Kyrgios hävisi avauserän ranskalaiselle Pierre-Hugues Herbertille 4-6ja hän oli toistakin tappiolla jo 0-3. Kyrgios oli toisen erän alussa todella haluton eikä hän yrittänyt edes palauttaa vastustajansa syöttöjä.

Mainos alkaa

Puoltenvaihdon aikana ottelun ruotsalainen päätuomari Mohamed Lahyani teki jotain todella harvinaista, sillä hän tuli alas korokkeeltaan ja meni juttelemaan Kyrgiosille.

Tsemppaamista vai läksyttämistä?

BBC kertoo, että Lahyani olisi jopa tsempannut aussipeluria käskemällä tätä yksinkertaisesti pelaamaan tosissaan.

– Haluan auttaa sinua. Sinä et ole tällainen, tiedän sen, ruotsalaisen kuultiin sanovan.

US Openin virallisen lausunnon mukaan Lahyani tuli alas korokkeeltaan, jotta Kyrgios kuulisi mitä hän sanoo, mutta hän olisi kysellyt australialaiselta vain, tarvitseeko tämä lääkintähenkilökunnan apua.

Kyrgios alkoi kuitenkin tämän jälkeen parantamaan peliään, nousi toisessa erässä voittoon tie-breakin kautta ja vei lopulta ottelun nimiinsä erin 3-1.

Herbertillä oli ottelun jälkeen oma kantansa tuomariepisodiin.

– Mielestäni tuo ei ole hänen tehtävänsä, en usko hänen olevan valmentaja. Hän on tuomari, ja hänen pitäisi istua penkillään. Jos hän tekee virheen, häntä on rangaistava, Herbert sanoi IL:n mukaan.

– Minulla oli sellainen tunne, että Kyrgios ei keskittynyt eikä antanut kaikkea. Sitten jotain muuttui, ja hän paransi loppua kohti, Herbert jatkoi viitaten juttuhetkeen.

Kyrgios luonnollisesti kiisti Lahyanin kehoittaneen tätä pelaamaan paremmin/tosissaan – tai antaneen muutenkaan neuvoja, jotka kuuluisivat lähinnä valmentajalle. Niin tai näin, Yhdysvaltain Tennisliitto on ilmoittanut tutkivansa tuomarin toimet.

Alla olevilla videoilla nähdään tuomari Lahyanin ja Kyrgiosin välinen jutusteluhetki, sekä myös sitä edeltänyt tilanne, jossa Kyrgiosia ei juurikaan kiinnostanut pelata.

US Openia jokaista ottelua suorana lähetyksenä pääset seuraamaan Eurosport Playerin välittämänä.

Hämmentäviä tapahtumia US Openissa: