US Openiin luvassa äärimmäisiä koronatoimia – Novak Djokovic lateli jyrkän näkemyksensä

Novak Djokovic tennis atp - pallomeri.net

Wimbledonin peruunnuttua, US Openin on tarkoitus olla seuraava Grand Slam -turnaus. Novak Djokovic ei kuitenkaan ole mielissään järjestelyistä, joilla kisa on tarkoitus viedä läpi.

New Yorkissa olisi tarkoitus pelata elo-syyskuun vaihteessa, mutta vallitsevan terveystilanteen johdosta päivämääriä – ja ylipäätään turnauksen pelaamista – ei vielä missään nimessä ole sataprosenttisesti lyöty lukkoon.

Varmaa kuitenkin on, että mikäli turnaus pelataan, turvatoimet koronaviruksen varalle tulevat olemaan mittavat. Novak Djokovicin mukaan suunnitellut toimet tulevat kuitenkin tekemään urheilijoiden suoriutumisesta äärimmäisen haastavaa – ellei jopa mahdotonta.

– Emme saisi käydä Manhattanilla. Meidän pitäisi nukkua lentokenttähotelleissa, ja meidät testattaisiin kahdesti tai kolmesti viikossa. Lisäksi jokainen pelaaja saisi tuoda mukanaan tenniskerholle vain yhden henkilön, mikä on todella mahdotonta. Tarvitsemme valmentajan, fysiikkavalmentajan ja fysioterapeutin, Djokovic sanoi serbialaiselle Prva tv:lle.

Hallitseva mestari Rafael Nadal puolestaan sanoi jo aiemmin, ettei hän edes matkustaisi nykytilanteessa Yhdysvaltoihin.

– Meidän täytyy olla vastuuntuntoisia ja varmoja siitä, että tilanne on tarpeeksi turvallinen, Nadal sanoi ja kyseenalaisti samalla sen, että voiko kautta edes jatkaa vielä kesällä, sillä tilanne tulee koronaviruspandemian takia olemaan niin erilainen eri maailman kolkissa asuville pelaajille.

US Open käynnistyisi suunnitellun aikataulun mukaan elokuun viimeisenä päivänä.

 


Pelaajat: