Kaikki yli 500 ihmisen urheilutapahtumat perutaan Suomessa – vaikuttaa isosti Liigaan ja KHL:ään

urheilutapahtumat HPK Tappara Liigan välierät 2019 - pallomeri.net

Hallitus ilmoitti kovista, mutta odotetuista linjauksista, joiden johdosta kaikki yli 500 ihmisen urheilutapahtumat perutaan Suomessa toukokuun loppuun asti.

Suomen hallitus julkisti torstaina uudet linjaukset koronavirusta vastaan. Nämä koskevat isosti urheilua, sillä kaikki yli 500 ihmisen urheilutapahtumat on peruttu toukokuun loppuun asti.

Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Liigassa ja Jokereiden peleissä ei yleisöä tulla näkemään loppukauden aikana. Liiga-joukkueet ilmoittivat välittömästi lehdistötilaisuuden jälkeen, että torstain ottelut tullaan pelaamaan tyhjille katsomoille. Sen sijaan pudotuspelien kohtalosta ei ole saatu vielä lisätietoa.

SM-liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi IS:lle, että pudotuspeleistä saadaan mahdollisesti lisätietoa jo torstai-iltana. Vaihtoehdot ovat kauden peruminen tai pelaaminen tyhjille katsomoille.

Myös Jokereiden tulevaisuudesta KHL:n pudotuspeleissä ei ole tarkempaa tietoa, vaan seura kertoi tiedottavansa asiasta myöhemmin.

Kielto tarkoittaa myös sitä, että Veikkausliiga joutuu täysin vastaavan tilanteen eteen, kun sarjan on tarkoitus huhtikuussa käynnistyä.