TOP5-listaus: Urheilumaailman historian kalleimmat avioerot

urheilumaailman kalleimmat avioerot Tiger Woods Donald Trump - pallomeri.net

The Sun -lehti on listannut kalleimmat avioerot, joita urheilumaailman piirissä on nähty. Summat, joita erojen yhteydessä on jaettu, ovat jopa tähtitieteellisiä.

Viimeisen vuosikymmenen ehkäpä tunnetuin ja kohutuin avioero nähtiin golfari Tiger Woodsin ja Elin Nordegrenin välillä. Erossa golfari joutui maksamaan ruotsalaisvaimolleen hulppeat 90 miljoonaa euroa.

Woods ajautui eroon johtaneiden seikkojen myötä todella negatiiviseen julkisuuteen ja samalla hänen golfarin uransa oli katkolla pitkään jatkuneiden selkäongelmien vuoksi. Tiikeri kuitenkin nousi pohjalta ja keväällä 2019 Woods juhli The Mastersin mestaruutta – ensimmäistä major-kisan voittoaan 11 vuoteen.

Tämä ero yltää rahasummillaan kuitenkin vasta nelospaikalle kaikkien aikojen listalla. Alla koko listaus.

Mainos alkaa

TOP5 – urheilumaailman kalleimmat avioerot:

5. Lance ja Kristin Armstrong

Eron hinta urheilijalle: 16,8 miljoonaa euroa

Lance Armstrong ajautui juhlitun urheilusankarin asemasta häpeään, kun hänen dopingin käyttönsä pyyhki pois käytännössä kaikki miehen urheilulliset teot ja saavutukset.

Siviilielämän puolella lunta tupaan tuli vuonna 2003, kun edessä oli avioero Kristin-vaimosta.

4. Tiger Woods ja Elin Nordegren

Eron hinta urheilijalle: 90 miljoonaa euroa

Tämä pari käytiinkin jo yllä läpi. Eron, siihen johtaneiden asioiden – ja eron jälkipyykin takia – Woods menetti myös lukuisia muita tuloja. Mies kuitenkin varmasti pärjää taloudellisesti, sillä hän on kaikkien aikojen eniten tienanneiden urheilijoiden listalla kakkosena 1,7 miljardin dollarin tuloillaan.

3. Greg Norman ja Laura Andrassy

Eron hinta urheilijalle: 92,7 miljoonaa euroa

Australialainen golfari Greg Norman dominoi viheriöitä 1980-, 90- ja vielä 2000-luvullakin viettäen maailmanlistan kärkipaikalla yhteensä peräti 331 viikkoa.

Hän avioitui amerikkalaisen lentoemännän Laura Addrassyn kanssa 1981, mutta liitto päättyi eroon vuonna 2006. Miehen tulopussia on kartuttanut pitkä golfura, mutta myös muut bisnekset, kuten oma vaatemerkki.

Knoppitietona kerrottakoon, että Normanin isoäiti oli Tyyne Hovi (omaa sukua Pienihäkkinen), joka oli lähtöisin Oulaisista.

2. Michael ja Juanita Jordan

Eron hinta urheilijalle: 150 miljoonaa euroa

Kaikkien aikojen eniten tienanneen urheilijan avioliitto alkoi Las Vegasissa 1989, mutta vuonna 2002 oli avioerohakemuksen jätön aika. Tämä hakemus peruttiin, mutta vuonna 2006 oli uuden hakemuksen aika – ja tuolloin päätös myös piti.

1. Roman ja Irina Abramovich

Arvio eron hinnasta: 1,1-2,2 miljardia euroa

Ykköseksi kiilasi mies, joka lasketaan tälle listalle siitä syystä, että hän omistaa Valioliigassa pelaavan Chelsean.

Oligarkki antoi vuonna 2007 voimaan astuneessa erossa vaimolleen vähintään neljä asuntoa, joista arvokkain oli noin 20 miljoonan euron kiinteistö Länsi-Sussexissa. Lisäksi vaimo sai myös hurjan määrän muuta omaisuutta sekä rahaa. Tarkkoja summia ei ole julkistettu, mistä johtuukin arvion suuri haarukka.

Maailman kalleimpaan avioeroon on tässäkin tapauksessa kuitenkin matkaa, sillä Jeff Bezosin ero vaimostaan MacKenziesta maksoi Amazon-verkkokaupan perustajalle noin 31 miljardia euroa verkkokaupan osakkeina maksettuna.