Video: Huikeaa urheiluhenkeä – triathlonisti kääntyi väärään suuntaan, kilpakumppani odotti maaliviivalla ja päästi ohi

Urheiluhenkeä triathlonissa / Pallomeri.net

Espanjassa järjestetyissä triathlonkisoissa nähtiin huikeaa urheiluhenkeä, kun kilpailija päästi harhaan juosseen kollegansa ohitseen.

Voittaminen nostetaan urheilussa jalustalle ja joidenkin mielestä voittoon on pyrittävä kaikin mahdollisin keinoin. Aina välillä tulee eteen tilanteita, jotka osoittavat, että nykypäivän raadollisen urheilumaailman keskiössä sykkii yhä aitoa urheiluhenkeä.

Tästä saatiin poikkeuksellinen esimerkki Espanjan Sevillassa järjestetyssä triathlonkilpailussa, kun Diego Méntrida luovutti James Teaglelle jo satavarmalta näyttäneen kolmannen sijansa.

Teagle oli juoksemassa maalisuoralle kolmantena, mutta erehtyi ilmeisesti reitistä ja törmäsi radan suoja-aitoihin. Méntrida ohitti hänet ja oli juoksemassa kohti maalia, mutta lopulta hän kuitenkin päätti pysähtyä ennen maalia ja jäi odottamaan Teaglea. Méntrida seisoi maaliviivalla ja päästi Teaglen ohitseen lahjoittaen hänelle kolmannen sijan.

Mainos alkaa

– Kun näin, että hän meni väärään suuntaan, minä vain pysähdyin. James ansaitsi mitalinsa. Hän ei huomannut kylttejä tai ehkä ne olivat vain aseteltu huonosti. En tiedä, mutta jos saisin elää tilanteen läpi uudestaan, toimisin aivan samoin kuin nyt, Méntrida sanoi Eurosportille.

Teagle kätteli Méntridaa kiittäen tätä herrasmiesmäisestä käytöksestä. Myös paikalla ollut yleisö palkitsi espanjalaisen eleen suosionosoituksin. Järjestäjät palkitsivat Méntridan hienosta eleestä nostamalla hänet niin ikään kolmannelle sijalle ja myöntämällä hänelle saman palkintosumman kuin Teaglellekin.

Sevillan triathlonkisassa nähtiin kerrassaan upeaa urheiluhenkeä:

Tsekkaa myös: Tero Pitkämäki tylyttää Seppo Rätyä uutuuskirjassaan – ”Eivät edes halua maahan uusia huippuheittäjiä”