Uskomaton dopingselkkaus Intiassa – karmiva video toi testaajat paikalle, suuri osa kilpailijoista pakeni paikalta

Dopingselkkaus Intiassa

Intiassa Delhin alueen mestaruuskisoissa tapahtui täysin käsittämätön dopingselkkaus, kun suuri osa kisaajista pakeni testaajia.

Intian Delhin alueen yleisurheilun mestaruuskisoissa kuohui tiistaina. Maan antidopingtoimiston NADA:n työntekijät saapuivat Jawaharlal Nehru -stadionille ennen miesten 100 metrin kilpailua.

Finaaliin oli selviytynyt kahdeksan juoksijaa, mutta seitsemän jättäytyi yhtäkkiä pois vedoten lihaskramppeihin. Lalit Kumar oli ainoa kilpailija. Dopingtestaajat saivat muut urheilijat lähtemään karkuun.

– Odotin innolla, että pääsen juoksemaan parhaimpia urheilijoita vastaan, mutta kukaan ei ilmaantunut radalle. Jokainen pelkäsi joutuvansa testattavaksi. Olen erittäin pettynyt, hän sanoi Indian Expressille antamassaan haastattelussa.

Dopingtestaajat ilmaantuivat kentälle, koska sosiaalisessa mediassa lähti aiemmin leviämään varsin karu video. Stadionin vessasta kuvatulla videolla näkyy lavuaareissa ja lattialla aivan järjetön määrä käytettyjä ruiskuja sekä tyhjiä EPO-paketteja.

Dopingtestaajien ilmaannuttua noin 50 prosenttia koko kisojen osallistujista jättäytyi kilpailuista sivuun. Useat voittajat eivät myöskään ilmaantuneet palkintojenjakoseremoniaan, koska olisivat muuten joutuneet testattavaksi.

Delhin yleisurheiluliiton sihteeri Sandeep Mehta luonnollisesti pöyristyi tapahtuneesta.

– Silloin tietää, että jokin on pielessä, kun useat juoksijat vetäytyvät. Yksi outo vetäytyminen on vielä ymmärrettävää. Jotkut heittäjät katosivat myös ennen kisoja, hän sanoi uutistoimisto Reutersille antamassaan haastattelussa.

Tämä video sai dopingtestaajat tulemaan paikalle Delhin alueen mestaruuskisoihin Intiassa:

Katso myös: Karmeaa epäonnea – 2. sijalla ollut Teemu Suninen jysäytti kiveen toiseksi viimeisellä EK:lla