TS: Ura Basket löysi pelastajan yllättävästä suunnasta – 23-vuotias luxemburgilainen kiinteistösijoittaja osti seuran

Ura Basket Korisliiga 2019-2020 / Pallomeri.net

Turun Sanomien mukaan kaarinalainen Ura Basket sai pelastajan ulkomailta. Uusi omistaja on 23-vuotias luxemburgilainen kiinteistösijoittaja.

Turun Sanomat uutisoi, että Korisliigaa pelaavaa kaarinalainen Ura Basket pystyy jatkamaan pääsarjassa, kiitos uuden omistajan.

– Jollemme olisi hankkineet lisärahoitusta, niin meidän ei olisi mahdollista jatkaa Korisliigassa, Ura Basketin edustusjoukkueen puheenjohtaja Mikko Granström myönsi lehdelle.

Mainos alkaa

Seuran uusi rajoittaja on 23-vuotias luxemburgilainen kiinteistösijoittaja Pierre Ernst, joka on omistanut Ura Basketin taustayhtiöstä VS Basket Oy:stä viisi prosenttia jo viime vuodesta alkaen. Nyt Ernstin osuus yhtiöstä on kasvanut 46 prosenttiin ja tulevaisuudessa omistusosuus voi kasvaa vielä 51 prosenttiin.

Granströmin mukaan Ernstin perhe on yksi Luxemburgin peruspilareista. Hänen isällään ja perheellään on miljardiomaisuus kiinteistöalalla.

– Hänellä on toivetila, että jonkun vuoden päästä pelattaisiin europelejä, Granström kertoi valottaen uuden omistajan motiiveja.

Turun Sanomien mukaan seuralla on maksamattomia veroja 26 000 euron edestä eikä osa pelaajista ole saanut kaikkia palkkojaan. Omistaja ei kuitenkaan saa aivan kaikkea seuraan liittyvää hallintaansa.

– Omistajan vaihdoksesta huolimatta Ura Basket ry hallinnoi nyt ja jatkossa liigalisenssiä, Granström huomautti.

Lue myös: NBA-tähti James Harden pisti hurjan summan sileäksi suosimassaan strippibaarissa – sai paitansa baarin kattoon