Video: Unkari murjoi ennakkosuosikki Itävallan 2-0!

unkari itävalta pallomeri.net
unkari itävalta pallomeri.net

Unkari kaatoi Itävallan numeroin 0-2 (0-0) jalkapallon EM-kisojen F-lohkon ottelussa tiistaialkuiltana. Voitto oli vieläpä täysin ansaittu!

Itävalta – Unkari 0-2 (0-0) Matmut Atlantique (42 000 katsojaa), Bordeaux.
62′ Adam Szalai, 0-1
87′ Zoltan Stieber, 0-2

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Itävalta oli todella lähellä johto-osumaa heti minuutin pelin jälkeen, mutta Zlatko Junuzovicin hieno laukaus rankkarialueen takaa kolahti oikeaan tolppaan. Peli jatkui tasaisena ja itse asiassa Unkari piti enemmän palloa.

Itävalta sai avausjakson toisen loistopaikkansa 35. minuutilla. Boxin takaa lähtenyt kova laukaus oli jo matkalla maaliin, mutta Unkarin 40-vuotias maalivahti-ikoni Gabor Kiraly heittäytyi collegehousut jalassaan pallon eteen. Vielä aivan avausjakson lopussa Unkarikin pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta ei uponnut. Tauolle kiikarilukemissa.

Unkari porskuttaa voittoon

Unkarin pirteä peli-ilme jatkui toisellakin jaksolla ja joukkue oli lähellä siirtyä johtoon 55. minuutilla. Balazs Dzudzsak lauko tulisesti 20 metristä, mutta itävaltalaismaalivahti Robert Almer nyrkkeili pallon tyylikkäästi muualle.

Energinen ja ennakkoluuloton unkarilaisnippu sai palkintonsa tunnin kohdilla, kun hyökkääjä Adam Szalai teki maalin kauniin syöttöketjun päätteeksi. Pari minuuttia myöhemmin Itävallan Aleksandar Dragovic otti toisen keltaisen korttinsa ja lensi suihkuun.

Itävallan hakiessa lopussa tasoitusta pääsi Unkarin Zoltan Stieber oikealta laidalta läpiajoon ja nosti pallon ihanasti maaliin, 0-2. Nuo olivat myös loppulukemat.