UFC haastettiin oikeuteen – jupakassa mukana yli tuhat ottelijaa

Dana White UFC
Kuva: Getty Images

Maailman johtava vapaaottelupromootio UFC on haastettu oikeuteen. Kyseessä on noin 1200 ottelijan yhdessä nostama joukkokanne.

Vapaaottelun kuninkuusluokka UFC:n emoyhtiö Endeavor joutuu oikeuden eteen. Maailman johtavaa vapaaottelupromootiota syytetään laittomista bisnestavoista, kuten ottelijoiden hyväksikäytöstä kohtuuttomilla sopimuksilla.

Vapaaottelijoiden laatima joukkokanne otti ensiaskeleensa vuonna 2014, mutta vasta viime keskiviikkona se hyväksyttiin Yhdysvaltojen liittovaltion tuomioistuimessa käsiteltäväksi. Kanteessa on mukana noin 1 200 ottelijaa, jotka yhteistuumin käyvät taistoon promootiota vastaan vastaan.

UFC:n kerrotaan hyväksikäyttäneen ottelijoita maksamalla heille liian vähän ja pitämällä heidät sitoutuneena promootioon ilman vapautta neuvotella muiden sarjojen kanssa. Entisten ottelijoiden mukaan promootio on luonut itselleen monopolin ja sitä kautta laskenut ottelijoiden palkkoja vuosien aikana.

Dana Whiten johtama UFC on viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana ostanut muun muassa World Fighting Alliancen, World Extreme Cagefightingin, Pride Fighting Championshipin ja Strikeforcen ulos markkinoilta, joten väitteelle on tältä osin myös katetta.

Tsekkaa myös: Anthony Joshua ja Robert Helenius kohtasivat tuijotuksessa – “Mikä on ongelmasi?”