Uefa vahvisti kahdeksan EM-kisojen isäntäkaupunkia – Huuhkajien otteluun jopa 30 000 katsojaa

uefa Viafree otteluohjelma Ranska-Suomi Puola-Suomi Irlanti-Suomi Huuhkajien jalkapallon EM-kisoissa EM-kisojen Uefa Kreikka-Suomi Huuhkajien Huuhkajat Suomi Teemu Pukki Urheilukalenteri huuhkajat / Pallomeri.net
Kuva: Getty Images

Uefa vahvisti kahdeksan EM-kisojen isäntäkaupunkia, jotka ovat vahvistaneet ottavansa yleisöä otteluihin. Tämä on ollut ehtona isännyyden pitämiseen.

Uefan toimesta annettiin hieman lisätietoa kesän arvokisoihin liittyen. Jalkapallon EM-kisat on tarkoitus pelata 12 isäntäkaupungissa, mutta ilmassa on ollut paljon epävarmuutta koronapandemian takia. Euroopan jalkapalloliiton yhtenä ehtona isännyyteen on ollut katsojien saaminen stadioneille. Kaupunkien onkin ollut määrä vahvistaa suunnitelma yleisön tuomiseksi.

Lopulta kahdeksan kaupunkia vahvistivat ottavansa yleisöä otteluihin. Eniten katsojia otteluun on pääsemässä Budapestissä, jossa tähdätään täyteen stadioniin. Ehdot ovat kuitenkin tarkat, sillä katsojalla täytyy viiden päivään sisään kaksi negatiivista koronatestiä tai todistus sairastetusta taudista.

Mainos alkaa

Suomen kannalta mielenkiintoisimmat kaupungit ovat Pietari ja Kööpenhamina. Huuhkajien otteluohjelma EM-kisoihin on sellainen, että avausottelu on tiedossa Kööpenhaminassa, jonka jälkeen seuraavat pelit ovat Pietarissa. Molempiin kaupunkeihin on pääsemässä katsojia, sillä Pietari on valmis ottamaan jopa 30 000 katsojaa otteluihinsa. Puolestaan Kööpenhaminassa suunnitelma on täyttää stadionista 25-33 prosenttia.

Müncheniä, Roomaa, Bilbaota ja Dublinia ei vielä vahvistettu kisakaupungeiksi, sillä kaupungit eivät pystyneet vahvistamaan yleisön ottamista. Nyt kaupungeilla on kymmenen päivää aikaa esittää suunnitelma. Mikäli yleisöä ei otteluihin oteta, niin vaarana on, että ottelut siirretään pelattavaksi muualle.