UEFA vetää tiukan linjan – kansalliset liigat pelattava loppuun kaikesta huolimatta

fifa uefa valioliiga leeds jalkapalloilija (geneerinen futiskuvitus) / Pallomeri.net

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on antanut tiukan ukaasin siitä, että kansalliset liigat on pelattava loppuun viruksen aiheuttamasta tauosta huolimatta.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA, Euroopan seurayhdistys ja Euroopan liigojen kattojärjestö lähettivät jäsenilleen tiukan kirjeen, jonka uutistoimistot AP ja Reuters ovat saaneet haltuunsa.

Kirjeessä vaaditaan, että kaikki maanosan kansalliset liigat pelataan loppuun kentällä koronaviruspandemian aiheuttamasta tauosta huolimatta. Kannanotto on selkeä reaktio Belgian liigan aikeelle ilmoittaa kautensa päättyneeksi ja julistaa sarjajohtaja Club Brügge mestariksi. Myös muutamissa muissa maissa on pohdittu kausien julistamista päättyneiksi.

UEFA:n mukaan kaikki liigamestaruudet täytyy ratkaista pelaamalla. Liitto vihjasi, että kabinettipäätöksellä saadut sijoitukset eivät välttämättä oikeuta paikkaan eurokentillä. Kirjeessä todetaan UEFA:n työstävän aikataulua, jossa kotimaisia liigoja ja eurocupeja voitaisiin pelata vielä heinä-elokuussa.

Mainos alkaa

Virallisesti kausi olisi pitänyt pelata loppuun 30. kesäkuuta mennessä, mutta se ei näytä enää mahdolliselta. Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga pelattaisiin loppuun sen jälkeen, kun kansalliset liigat olisi saatu päätökseen.

– Kilpailuiden lopettamisen pitäisi olla vain vihoviimeinen keino, johon turvaudutaan kun mikään kalenterivaihtoehto ei antaisi mahdollisuutta pelata kautta loppuun, kirjeessä alleviivattiin.

Jos sarjakaudet pelataan kesällä loppuun, vaikuttaa se myös kauteen 2020-2021, sillä seuraava kausi alkaa useissa maissa jo elokuussa. Kirjeessä sanottiinkin, että kalenteria suunnitellessa pitäisi myös miettiä jo seuraavan kauden aikataulua.

– Olemme luottavaisia, että jalkapallo voi alkaa uudelleen tulevina kuukausina, kun viranomaisten asettamat ehdot täyttyvät. Uskomme, että päätökset kansallisten sarjojen lopettamisesta tässä vaiheessa ovat ennenaikaisia ja aiheettomia, kirjeessä sanottiin.

Lue myös: IS: Njazi Kuqi ja FC Inter jäivät kiinni sumutuksesta – Palloliitto lätkäisi sakot