UEFA pysyy lujana Venäjän suhteen – maalla ei mitään asiaa vuoden 2024 EM-kisoihin

legnican hjk uefa sopupelivyyhti GAIS fifa uefa valioliiga leeds jalkapalloilija (geneerinen futiskuvitus) pelikiellon palloliitto / Pallomeri.net

UEFA tiedottaa, että Venäjä pidetään yhä ulkona eurooppalaisesta huippujalkapallosta niin maajoukkue kuin seuratasollakin.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA tiedottaa, että se tulee pysymään lujana ja evää Venäjältä mahdollisuuden osallistua vuoden 2024 jalkapallon EM-kisojen karsintoihin.

Venäläiset jalkapalloseurat jätetään niin ikään UEFA:n kilpailujen ulkopuolelle maan jatkaessa hyökkäyssotaa Ukrainassa. Venäjän jalkapalloliitto valitti UEFA:n päätöksestä urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle, joka kuitenkin hylkäsi valituksen heinäkuussa.

Saksan jalkapalloliitto vaati myös Venäjän kumppanimaan Valko-Venäjän sulkemista kisojen ulkopuolelle. Valko-Venäjä saa kuitenkin luvan osallistua EM-karsintoihin, vaikka maan ei sallitakaan pelata kotiotteluita.

Vuoden 2024 EM-kisat pelataan Saksassa. Karsinnat käynnistyvät maaliskuussa 2023 ja päättyvät vuotta myöhemmin. EM-karsintojen lohkoarvonta suoritetaan lokakuun 9. päivä.

Tsekkaa myös: Chicharito viimeisteli upean osuman MLS:ssä – ohjasi pallon verkkoon kantapäällään


Joukkueet: ,