”Nyt riittää” – UEFA ja suurmaiden liitot lyttäävät jyrkästi suurseurojen Superliiga-hankkeen

superliiga vs uefa

Jalkapallossa alkoi suuri valtataistelu, kun UEFA:n johtama rintama lyttäsi julkisesti ja tylysti suurseurojen Superliiga-hankkeen.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA sekä Englannin, Espanjan, Italian jalkapalloliitot ja pääsarjat julkaisivat sunnuntaina poikkeuksellisen tiukkasanaisen tiedotteen, jossa mahdolliseen Euroopan Superliigaan osallistuvia seuroja varoitetaan osallistumisoikeuden menettämisellä kaikkiin muihin kilpailuihin.

UEFA sekä liittojen että pääsarjojen edustajat toteavat saaneensa tietää, että jotkin englantilaiset, espanjalaiset ja italialaiset seurat ovat aggressiivisesti ajaneet kulisseissa suljetun kilpailun, eli Superliigan luomista.

Mainos alkaa

– Kyseiset seurat suljetaan kaikista muista kilpailuista kansallisella, eurooppalaisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Niiden pelaajilta saatetaan kieltää mahdollisuus edustaa maajoukkueitaan. Pysymme yhtenäisenä pysäyttääksemme tämän kyynisen projektin. Projektin, joka pohjaa muutaman seuran oman edun tavoitteluun aikana, jolloin yhteiskunta tarvitsee solidaarisuutta enemmän kuin koskaan. Harkitsemme kaikkia käytettävissämme olevia keinoja estääksemme tämän. Jalkapallo pohjaa avoimeen ja urheilulliseen kilpailuun, mitään muuta se ei voi olla. UEFA:n sivuilla julkaistussa tiedotteessa todetaan.

Tiedote päättyy kiitoksiin kaikille niille seuroille, etenkin Ranskasta ja Saksasta, jotka ovat kieltäytyneet lähtemästä mukaan.

– Kutsumme kaikki jalkapalloa rakastavat, niin kannattajat kuin poliitikotkin, liittymään tähän taistoon tällaista projektia vastaan. Tämä jatkuva muutaman seuran itsekkyys. Nyt riittää, todetaan lausunnon päätteeksi.

The New York Times uutisoi sunnuntaina, että Superliigaa puuhaavien seurojen ryhmittymään kuuluvat ainakin Juventus, Manchester United, Liverpool ja Real Madrid. Lisäksi lehti kertoo, että Superliigaan olisi liittymässä peräti kuusi Valioliigan seuraa.

Tsekkaa myös: Video: ”Luulen, että minun täytyy nyt lähteä” – Teemu Pukki livahti nousujuhliin kesken haastattelun