Kansojen liigan syyskuun ottelut pelataan tyhjille katsomoille – Huuhkajat voi joutua pelaamaan puolueettomalla kentällä

Huuhkajien Huuhkajat kesäkuu 2019 Urheilukalenteri

UEFA on päättänyt, että Kansojen liiga aloitetaan suljetuin ovin. Huuhkajat saattaa myös joutua neutraalille kentälle.

Euroopan jalkapalloliiton UEFA:n esityksestä syyskuun Kansojen liigan ottelut pelataan suljetuin ovin. Suomen olisi määrä pelata 3. syyskuuta kotona Walesia vastaan ja Irlantia vastaan 6. syyskuuta.

Wales-ottelun pelaamista Helsingissä ei ole vielä vahvistettu Palloliiton mukaan. Mikäli Wales ei pääse pelaamaan Suomeen ilman karanteenia, joutuu Palloliitto hakemaan ottelulle pelipaikan neutraalista maasta, jossa sekä Huuhkajat että vastustaja voisivat pelata ilman karanteenirajoituksia.

Palloliitto tekee kuitenkin parhaillaan viranomaisten kanssa yhteistyötä, jotta UEFA:n sääntöjen mukaisesti järjestettyihin otteluihin saataisiin vastustajan joukkueelle poikkeuslupa sekä maahantulon että karanteenin osalta.

Mainos alkaa

Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kertoo Helsingin Sanomille, että Palloliitto on neuvotellut viranomaisten kanssa, että Wales voisi saapua ja olla Suomessa ikään kuin ”kuplassa” ja eristyksissä saapuessaan Suomeen.

– Sitä vuoropuhelua on käyty pari viikkoa ministeriön kanssa ja viestiä on mennyt valtioneuvostoon saakka. Olemme virallisesti pyytäneet poikkeusta. Terveys edellä mennään. UEFA:n protokollaan kuuluu erittäin mittava testausohjelma, ja sitten siellä on ohjeet siitä, että joukkueet elävät täysin kuplassa. Tartuntamahdollisuus on rajoitettu minimiin, kommentoi Casagrande.

Tsekkaa myös: Video: PSG-fanit ottivat yhteen poliisin kanssa Mestarien liigan välierän jälkeen – 36 pidätetty


Joukkueet: