Tv-kuvat Christian Eriksenin elvytyksestä järkyttivät katsojia – UEFA ja ohjaaja eivät ota mitään vastuuta

Tanska ja Christian Eriksenin saattue / Pallomeri.net

Tanskan Christian Eriksenin elvytystoimenpiteet näkyivät UEFA:n tuottamassa kansainvälisessä kuvassa, mutta liitto ei ota asiasta vastuuta.

Christian Eriksenin elvytyksen näyttäminen tv-kuvissa sai aikaan järkytystä sekä valtavan palauteryöpyn EM-kisojen Suomi-Tanska-ottelusta. Nyt Euroopan jalkapalloliitto UEFA on nyt vastannut kritiikkiin, eikä vastaus todennäköisesti ainakaan lievennä närkästystä. Tv-kuvan maailmalle välittänyt UEFA näet vieritti syyn aivan surutta kansallisten tv-yhtiöiden niskaan.

– Haluamme kertoa tv-kuviin liittyen, että kaikilla tv-kanavilla on ollut mahdollisuus palata studioon ja sen monet tekivät. Se on heidän toimituksellinen valintansa näyttää livekuvaa tai olla näyttämättä, UEFA:lta todettiin tanskalaiselle TV2 Sportille lähetetyssä sähköpostissa.

Tanska-Suomi -ottelun ohjaaja Jean-Jacques Amsellem kommentoi ranskalaislehti L`Equipelle ottelun aikana tehtyjä valintoja.

– Ei ole mitään linjauksia tällaisten tilanteiden varalle. Siinä oli hidas toimintakuva, jossa näkyi, kun Eriksen kaatuu, mutta heti sen jälkeen käskin tiimiäni, etteivät kuvaisi häntä enää tai kohdistaisi häneen. Olisimme voineet kuvata häntä 30 kameran voimin, mutta emme sitä tehneet. Yhdessä kohtaa kohdistin kuvan tanskalaisten kyyneliin, koska oli tarpeellista näyttää ahdistusta. Näytimme myös Suomen kannattajien tunnereaktioita, mutta emme mielestäni tehneet mitään hämärää, Amsellem puolustautui.

Amsellem kertoi, että tuottaja Johnny Severin oli yhteydessä UEFA:an, kun tilanne oli päällä.

– Ohjeet olivat selvät: meille kerrottiin, ettemme saa kuvata tarkasti paineluelvytystä, mutta tunteiden näyttämisessä ei ollut ongelmaa. Jos näytämme laajaa kuvaa, emme näytä tunteita. Näytimme pelaajien, valmennustiimien ja kannattajien surun ja ahdistuksen. Meidän piti näyttää se, miltä stadionilla tuntui. En kutsuisi sitä tirkistelyksi. Tärkein asia on kuitenkin, että hän on kunnossa, Ansellem jatkoi.

UEFA:n välittämä kuva Eriksenin tilanteesta on erityisen huomioitavaa, sillä jalkapallo-otteluiden tv-lähetyksille on määritelty säännöt, joissa esimerkiksi ei ole sallittua näyttää kentälle juoksijoita tai poliittisia viestejä.

Tsekkaa myös: Huuhkajat taistelee tiukasti jatkopaikasta – tässä mahdolliset skenaariot


Pelaajat:
Joukkueet: