Lehti: UEFA saattaa siirtää EM-finaalin pois Englannista – VIP-henkilöiden karanteenimääräykset kiistakapulana

Vitosessa Turun FC Inter katsaus jalkapallon 30 000 San Marino historiaa Uefa nations league jalkapallo futis hjk UEFA - pallomeri.net

Brittilehti The Times kertoo, että UEFA saattaa vielä siirtää EM-finaalin pois Lontoosta, jos Britannian hallitus ei lievennä rajoituksiaan.

Brittilehti The Times uutisoi, että Euroopan jalkapalloliitto UEFA on uhannut siirtävänsä EM-kisojen tärkeimmät pelit pois Lontoosta, jos Iso-Britannian matkustusvaatimuksille eivät höllene.

Loppuottelu on määrä pelata 11. heinäkuuta Lontoossa Wembleyn stadionilla. Samalla stadionilla on tarkoitus pelata myös EM-kisojen välieräottelut. Varasuunnitelmana on siirtää ottelut Unkarin Budapestiin.

Mainos alkaa

Timesin mukaan liitto neuvottelee Britannian hallituksen kanssa maan vaatimuksesta kymmenen päivän karanteenille maahan ulkomailta tuleville henkilöille. Times kertoo, että erityinen kiistakapula olisi UEFA:n 2500 VIP-henkilöön kohdistuvat vaatimukset.

Lukema pitää sisällään muun muassa UEFA:n ja FIFA:n toimihenkilöitä, poliitikkoja, sponsoreita ja radio- sekä tv-lähetysten tuotantohenkilökuntaa, joten liitto vaatii, että he saisivat erityiskohtelua ja heidät suljettaisiin tavallista kansaa koskevien rajoitusten ulkopuolelle.

VIP-henkilöiden lisäksi UEFA käy neuvotteluja myös välierissä pelaavien maiden kannattajien puolesta. Liitto on ehdottanut, että välierävaiheessa mukana olevien maiden kannattajat pääsisivät otteluihin tiukan testaus- ja kuplamenettelyn kautta ja he saisivat olla maassa korkeintaan vuorokauden käyttäen vain hyväksyttyjä kuljetuksia.

– Varasuunnitelma on aina olemassa, mutta olemme luottavaisia, että viimeisen viikon ottelut pelataan Lontoossa, UEFA:n edustaja kommentoi uutistoimisto Reutersille.

Tsekkaa myös: