Lännen Media: Palloliitto vältti sanktiot – UEFA katsoi Liechtenstein-pelin kentänvaltauksen läpi sormien

Lännen Media: Palloliitto vältti sanktiot – UEFA katsoi Liechtenstein-pelin kentänvaltauksen läpi sormien

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on päättänyt olla rankaisematta Suomen Palloliittoa Liechtenstein-ottelun jälkeen tapahtuneesta pitch invasionista.

Lännen Media uutisoi, ettei Euroopan jalkapalloliitto UEFA ole aikeissa langettaa sanktioita Suomi-Liechtenstein -ottelun jälkilöylyistä ja kentänvaltauksesta. Fanit rynnivät joukolla kentälle juhlimaan Huuhkajien historiallista saavutusta.

Liiton mediapalvelu vastasi Lännen Median kysymykseen mahdollisista sakoista ja käsittelyn aikataulusta seuraavasti:

– Mitään kurinpitomenettelyjä ei ole aloitettu perjantaina 15. marraskuuta pelatun Suomi–Liechtenstein-karsintaottelun jälkeen.

Mediapalvelun mukaan tieto on tarkastettu ja saatu kurinpitomenettelystä vastaavilta. Vastaus on varsin merkittävä, sillä liiton verkkosivuilla julkaistiin keskiviikkona lista kaikista muista kurinpitomenettelyyn joutuvista marraskuun EM-karsintaotteluista.

Portugalia ja Tanskaa tutkitaan heidän otteluissaan tapahtuneista kentälle ryntäyksistä. Muita kurinpitomenettelyyn joutuvia maita ovat Romania, Belgia, Hollanti ja Norja. Tapaukset ratkaistaan UEFA:n kurinpitoelimen kokoontumisessa 12. joulukuuta.

Lännen Median mukaan Suomen tapauksessa lieventävänä asianhaarana voidaan pitää saavutuksen historiallisuutta, Palloliiton antamaa ennakkovaroitusta kentänvaltauksen mahdollisuudesta sekä sitä, että järjestyksenvalvojilla oli varasuunnitelma pelaajien ja tuomarien turvaamiseksi, kun he asettautuivat tiiviiseen ketjuun pukukoppikäytävän edustalle.

UEFA ei rankaise Palloliittoa kentänvaltauksesta:

Lue myös: Länsi-Suomi: Yllättävä paljastus – TPS:n uusi urheilujohtaja Rauli Urama ei osallistu joukkueen rakentamiseen

Jaa tämä:

Joukkueet:

Aiheeseen liittyvät julkaisut