UEFA julkisti ehdokkaat vuoden pelaajaksi – Virgil Van Dijk haastaa supertähdet

Virgil Van Dijk

UEFA julkisti ehdokkaansa vuoden pelaajaksi. Tuttujen supertähtien lisäksi kärkikolmikkoon kiilasi Liverpoolin puolustaja Virgil Van Dijk.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on julkistanut ehdokkaansa vuoden miespelaajaksi. Kukaan tuskin yllättyi, kun valinnan viimeiseen vaiheeseen edenneiden pelaajien joukossa kerrottiin olevan Barcelonan Lionel Messi sekä Juventuksen Cristiano Ronaldo.

Kun palkintoa on nykymuodossaan jaettu kaudesta 2010-2011 lähtien (palkinnon nimeä tosin muokattiin hieman kauden 2015-2016 jälkeen), niin Ronaldo on ollut kärkikolmikossa joka ikinen vuosi ja voittanut pystin myös kolmesti. Messi on jäänyt kärkikolmikon ulkopuolelle kolmesti, mutta on toisaalta voittanut palkinnon kahdesti.

Livepool-puolustaja Virgil Van Dijk sen sijaan nousi yllättäen kärkikolmikkoon. Van Dijk sijoittui valinnoissa ensimmäistä kertaa edes kärkikymmenikköön.

Vaikka hollantilainen kiistatta ansaitsee tunnustuksen, niin nimeämistä voi pitää yllätyksenä eritoten hänen pelipaikkansa ansiosta, sillä puolustajat eivät aiemmin ole näissä äänestyksissä juhlineet. Ainoastaan Philip Lahm on onnistunut aiemmin sijoittumaan kärkiviisikkoon. Tämä tapahtui kaudella 2013-2014, jolloin hän jakoi viidennen sijan Messin kanssa.

Viime vuonna kärkikolmikossa olivat Real Madridin Luka Modric, Ronaldo sekä Liverpoolin Mo Salah. Palkinnon pokkasi lopulta Modric.


Pelaajat: ,,
Joukkueet: ,,