Uefa julisti tuomiot – Kudelalle pelikielto rasismista ja Kamaralle pahoinpitelystä

Glen Kamara Uefa
Kuva: Getty Images

Euroopan jalkapalloliitto Uefa antoi odotetut tuomionsa koskien Rangersin ja Slavia Prahan välisessä Eurooppa-liigan ottelussa tapahtunutta rasismisyytöstä.

Rangersin Glen Kamara joutui ikävän hyökkäyksen kohteeksi Slavia Praha -ottelussa, sillä tshekkiläinen Ondrej Kudela haukkui suomalaista törkeän rasistisesti. Tästä käynnistyi ymmärrettävästi kunnon selkkaus kentällä ja se jatkui myös ottelun jälkeen. Kamara sai niskaansa puolestaan syytöksiä päälle käymisestä pelaajatunnelissa.

Molemmat tapaukset otteet käsittelyyn Uefan toimesta ja tuomiot saatiin vihdoin julki keskiviikkona. Kudela sai Uefalta 10 ottelun pelikiellon, joka koskee niin seura- kuin maajoukkuettakin. Tämä tarkoittaa sitä, että pelaajalta jää väliin kesän jalkapallon EM-kisat. Näin ollen Kudelan todettiin syyllistyneen rasismiin ottelun tiimellyksessä.

Mainos alkaa:

Myös Kamaralle mätkäistiin pelikielto, jonka pituus on kolme ottelua. Tämä koskee kuitenkin vain seurajoukkuetta, joten Suomen maajoukkue ei joudu kärsimään tilanteesta.

Kamaran asianajaja Aamer Anwar julkaisi Twitterissä lausuntonsa Kudelan pelikieltoon. Miehen mukaan Uefan olisi pitänyt mätkäistä Kudelalle vähintään vuoden mittainen pelikielto. Asianajaja kertoi, että myös Kamara on pettynyt päätökseen.

Tämän lisäksi Uefalta tuli myös Rangersin Kemar Roofelle neljän ottelun pelikielto. Hyökkääjä tuli ottelussa rajusti nappulat edellä Slavia Prahan maalivahtia Ondrej Kolaria.


Pelaajat:
Joukkueet: