U18 MM-kisat käynnistyvät tänään – tässä kisojen kuumimmat nimet!

U18 MM-kisat käynnistyvät tänään – tässä kisojen kuumimmat nimet!

U18 MM-kisat polkaistaan käyntiin tänään Ruotsissa Örnsködsvikissä ja Uumajassa. Listasimme turnauksen mielenkiintoisimmat pelaajat maittain.

Turnauksen tarkemmat aikataulut ja otteluohjelman löydät U18 MM-kisasivuiltamme!

A-lohko

Lähtekäämme liikkeelle Uumajan lohkosta, jota tähdittävät yllä jo mainitut Suomi ja Kanada. Lohkon täydentävät Tsekki, Sveitsi sekä Valko-Venäjä.

Suomi

Ikänsä puolesta tahtipuikon heiluttajaksi odotettiin Kaapo Kakkoa, mutta Kakko katsoi parhaimmaksi suunnata katseensa miesten maajoukkuetta kohti. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä potentiaalisia johtotähtiä on saatu mukaan.

Lukon puolustaja Ville Heinola esiintyi edukseen jo alle 20-vuotiaidenkin kisoissa ja kantaa isoa vastuuta pikkuleijonien takalinjoilla. Jukurien Mikko Kokkonen puolestaan jäi monien yllätykseksi rannalle U20-joukkueesta, joten U18 MM-kisoista muodustuu hänen kautensa kohokohta.

HIFK:n Anton Lundell johtaa Suomen hyökkäyspeliä ja saanee hyvää taustatukea Mestiksen LeKissä keväällä kovaan lyöntiin äityneeltä Patrik Puistolalta.

Kanada

Vaahteralehtipaidat lähettävät näihin(kin) kinkereihen aina kovan ryhmän, joka vilisee kiintoisia tulevaisuuden nimiä. Napataanpa tämän kevään painoksesta esiin kookas sentteri Dylan Cozens, jota povataan kesän varaustilaisuuden kärkiviisikkoon. Laidalta taas löytyy kenties jopa kisojen pörssikärjeksi ehdolla oleva kapteeni Peyton Krebs, jonka uskotaan murtautuvan draftin kärkikymppiin.

Sveitsi

Sveitsi on tätä juttua kirjoittaessa leimannut kisoihin vasta yhdeksän hyökkääjää, joten joitain mielenkiintoisia pelaajia saattaa vielä ilmaantua mukaan, mutta nykyryhmästä nousee esiin EV Zugin kakkosjoukkueessa NLB:tä pelannut toisen polven kiekkoilija, laitahyökkääjä Yves Stoffel.

Tsekki

Mitä ihmettä on tapahtunut Tsekkien ennen niin tehokkaalle pelaajamyllylle? Tämän kevään “täysi-ikäisten” ryhmä ei hurraa-huutoja herätä. Kiintoisin nimi on vasta 16-vuotias Jan Mysak, joka nousi tällä kaudella pelaamaan jo maan pääsarjaa Litvinovissa.

Valko-Venäjä

Joukkueen suurin tähti tuikkii takalinjoilla. 187-senttinen pakki Vladislav Kolyachonok pelasi kelpo kauden OHL:n Flint Firebirdsissä. Alle 18-vuotiaiden MM-kisat ovat hänelle viimeinen näytönpaikka ennen kesän varaustilaisuutta. Kauden keskivaiheen rankingeissa Kolyachonokia povattiin toisen kierroksen kärkinimien joukkoon.

B-lohko

Örnsköldsvikin lohkon kärkisijoista käydään astetta kipakampi kamppailu. USA on lohkon suosikki, mutta Ruotsilla ja Venäjällä on siihen leikkiin sanansa sanottavana. Slovakia ottanee viimeisen puolivälieräpaikan ja tekee nousijajoukkue Latviasta pelkän sivustakatsojan näissä kekkereissä.

Latvia

Nousijoilla ei ole tarjota varsinaista tähtiloistoa. Kiintoisin nimi seurattavaksi lienee Geneve-Servetten junnuissa pelaava puolustaja Nauris Sejejs, jonka isä Normunds veivasi kaudella 1994-1995 divaria KooKoon paidassa.

Ruotsi

Jos haluat laadukkaan NHL-pakin, lähetä scouttisi Ruotsiin. Näin voisi kuulua NHL-viidakon moderni sananlasku, sillä näissäkin kisoissa kolmella kruunulla on tarjota erityislaatua. AIK:n 191-senttinen, liukkaasti liikkuva ja erittäin fiksu Philip Broberg tullaan huutamaan kesällä ensimmäisten nimien joukossa. Hän on ikäluokkansa monipuolisin pakki koko maailmassa. Välittömästi Brobergin vanavedessä tulee jonkin NHL-seuran katiskaan uimaan erinomaisena kahden suunnan pakkina tunnettu Brynäsin Victor Söderström.

Slovakia

Jos Tsekin pelaajatuotanto on yksinyt pahasti, niin ihan kelpo köhää on podettu myös rajan toisella puolella. Hyökkäyksen ykköshärkänä kuitenkin häärii ihan kelpo lupaus nimeltä Maxim Cajkovic. Ruotsin kautta Quebecin junnuliigaan ponnistanutta Cajkovicia povaillaan kakkos-kolmoskierrokseen taitteen tienoille.

USA

U18 MM-kisojen kuumin mestarisuosikki lähettää jäälle näiden kisojen suurimman ja kauneimman. Miltei kaikissa kiekkomaailman kristallipalloissa ykkösvarauksen viittaa on soviteltu Jack Hughesin harteille ja Örnsköldsvikin yleisö pääseekin näkemään jotain erityistä hänen astuessaan jäälle. Kakkosviulun soittaminen jää tuulennopean Alex Turcotten harteille. Eri listauksissa Turcottea on tarjottu niin viiden kärkeen kuin kympin huonommallekin puolelle. Kuriositeettina mainittakoon, että hänen isänsä Alfie pelasi aikoinaan pitkän siivun Keski-Euroopassa ja hänet muistetaan erityisesti Villacher SV:n tähtenä.

Venäjä

Kisojen toisiksi kirkkain tähti löytyy Venäjän riveistä. Heti Hughesin ja Kakon jälkeen varattavaksi näet veikataan SKA:n Vasili Podkolzinia, joka ei kuvia kumartele ja joka osaa kiristää verkkoa sisältä päin. Toinen mielenkiintoinen nimi on puolustaja Ufan Semyon Chistyakov, joka valittiin helmikuussa pelatun U18-turnauksen parhaaksi pakiksi.

 

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut