Tyhjätaskusta taivaisiin: Viikko 3

Tyhjätaskusta Taivaisiin, NFL-vihjeet | Pallomeri.net

Sunnuntai, tuo ihan päivä jolloin sian nahkainen soikio lentää ympäri jenkkilää yleisön mylviessä. Sama päivä siis, jolloin penkkiurheilijat ympäri Amerikkaa liimaantuvat sohvillensa kirkon menojen jälkeen. Suomessahan tämä kyseinen päivä tunnetaan ainoastaan tupla liksasta ja maanantaita edeltävänä krapulapäivänä.
Ei vaan, kyllähän Suomessakin nykypäivänä moni penkkiurheilija odottaa sunnuntaita muutenkin kuin formuloiden takia. Onhan NFL kohtaa esitetty mielenkiinto ollut kasvussa jo useamman vuoden ajan myös Suomessa.

Siitä syystä myös lajitietämys ja varsinkin NFL-tietämys on kasvanut kotimaassamme jo kohtalaisen hyviin mittoihin. Lajitietämyksen takia myös NFL-vedonlyönti on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Vedonlyönti määrien kasvu taas on mahdollistanut sen, että me voimme jälleen tällä viikolla laittaa tulille Tyhjätaskun viikkokilpailun, jonka yhteistyökumppanina toimii kärkikertoimia viikosta toiseen tarjoava Coolbet.

Tyhjätaskun vahvin suositus:

23:25 Philadelphia Eagles +3.5 – Pittsburgh Steelers 2 1.97 (Coolbet)

Allekirjoittanut ehkä ajattelee välillä liian kärkkäästi Eaglesistä, mutta toisaalta tällä kertaa tähän kärkkäyteen on jopa syytä. Onhan Eagles edelleen keskeneräinen porukka, jonka tarkoituksena ei ole edes lähtökohtaisesti voittaa Super Bowlia tällä kaudella. Steelers taas on joukkue, jonka Super Bowl-ikkuna on auki ja joukkueen pitää pystyä hyödyntämään se, koska Big Benikään ei tule enää nuortumaan. Eli käytännössä ottelussa kohtaa kaksi täysin eri tason joukkuetta ja sen pitäisi näkyä kyllä myös tulostaululla.

On totta, että Eagles on yllättänyt kauden ensimmäisissä otteluissaan pirteällä pelaamisella ja joukkueella on mahdollisuudet pudotuspeleihin. Samalla kuitenkin pitää huomioida myös se, että Steelers tulee olemaan mitä todennäköisimmin kovin joukkue, jonka Eagles joutuu tällä kaudella kohtaamaan. Eli siinä mielessä tappio Steelersille ei olisi minkäänlainen katastrofi Eaglesille.

Tyhjätaskun muut suositukset:

23:05 Seattle Seahawks – San Francisco 49ers +10 2 1.85

Tämä kohde menee taas täysin niiden kutinoiden piikkiin, koska mitään todella järjellistä syystä tämän kohteen pelaamiseen on vaikea löytää.

Allekirjoittanut kuitenkin perustelee itselleen tätä kohdetta sillä, että 49ers on ollut yksi tämän kauden suurimmista positiivisista yllättäjistä, kun taas Seahawks on ollut yksi niistä negatiivisimmista. Allekirjoittanut ei myöskään muista Seahawksin pelanneen tällä kaudella kuin yhden hyvän hyökkäysvuoron ja sen ansiosta joukkue onnistui voittamaan ensimmäisen viikon ottelunsa. Viime viikkoisesta esityksestä taas ei kannata edes puhua, jos joku aikoo puolustella tämän kauden Seahawksin tekemistä.

Yksinkertaisesti siis 10 pisteen tasoituksen antaminen on allekirjoittaneen mielestä silkkaa hulluutta tämän kaltaiseen otteluun. Ainakaan allekirjoittanut ei nimittäin oleta tässä ottelussa tulevan yli 30 pistettä.

20:00 Cincinnati Bengals – Denver Broncos +3.5 2 1.92

Allekirjoittanut mietti pitkään ottavansa Broncosin lapulle suoralla voitolla, mutta 3.5 pisteen tasoitus lopulta houkutteli liikaa. Tämän kohteen perustelut ovat hyvin yksinkertaiset ja ne perustuvat mielikuvien vastaiseen pelaamiseen.

Onhan Broncos joutunut jostain käsittämättömästä syystä ihmisten mustalle listalla ja siitä syystä joukkuetta ”rankaistaan” isoilla kertoimilla. Totuus on kuitenkin se, että Broncosin puolustus on edelleen liigan terävintä kärkeä ja siitä syystä denveriläisten hyökkäyksen ei tarvitse edelleenkään paukuttaa viikosta toiseen 30 pistettä voittaakseen. Allekirjoittanut siis yksinkertaisesti pelaa tässä kohteessa markkinoita vastaan ja koittaa sitä kautta hyödyntää negatiivisia mielikuvia.

Tyhjätaskun haku suositus:

20:00 Carolina Panthers – Minnesota Vikings 2 3.30

Juttua tehdessä Vikingsin kerroin oli 3.3, mutta mitä todennäköisemmin se tulee vielä nousemaan päivän aikana lähemmäs neljää. Jos näin tapahtuu, suosittelee allekirjoittanut kokeilemaan vieraiden pelaamista, koska lähtökohtaisesti Vikings ei ole lähellekkään niin suuri altavastaaja mitä vedonlyöntitoimistot olettavat Petersonin loukkaantumisen takia.

Viikkokilpailu ja sen säännöt

-Kilpailuun osallistuvalla henkilöllä pitää olla pelitili Coolbetillä
-Lisäksi pelitilin haltijan pitää arvata Tyhjätaskusta taivasiin Facebook-sivuilla kuinka monta potkumaalia(FG) nähdään yhteensä 23:XX alkavissa otteluissa.
-Arvauksien pitää olla jätettynä ennen kello 23, jotta kukaan ei pääse huijaamaan
-Jos lähimmäksi osuneita arvauksia on useampia, tullaan lähimmäksi arvanneiden henkilöiden kesken käymään uusintakierros.

Palkinto: 30€ pelirahaa (1 X kierrätys), ja jos voittaja on lyönyt Coolbetillä vetoa 20€ edestä sunnuntain aikana on hänen palkintonsa kaksikertainen (60€).