Mahtava uutinen – 16-vuotias formulalupaus Tuukka Taponen valittiin Ferrarin junioriohjelmaan

Tuukka Taponen Ferrari

Ferrari tiedotti suomalaisittain merkittävästä uutisesta, kun talli kertoi, että Tuukka Taponen on valittu heidän junioriohjelmaansa.

Tiistaina saatiin kuulla suomalaisittain merkittävä autourheilu-uutinen, kun Ferrari tiedotti valinneensa 16-vuotiaan Tuukka Taposen junioriohjelmaansa.

Ferrari kertoo Taposen voittaneen tämän vuoden nuorten kuljettajien ajoleirin, joka järjestettiin lokakuussa. Tänä vuonna kartingin OK-luokassa MM-hopeaa voittanut Taponen voitti viime vuonna lajin maailmanmestaruuden samassa luokassa.

F1-sarjan monessa mielessä legendaarisimman tallin junioriohjelma tarjoaa Formula 4 -sarjaan ensi kaudeksi siirtyvälle Taposelle loistavat asemat formulauran rakentamiselle. Ferrari tarjoaa arvokasta tukea ja oppia.

Ferrarin junioriohjelma ei todellakaan ole mikään pikkujuttu, sillä sen kautta kuninkuusluokkaan ovat nousseet muun muassa Charles Leclerc ja Mick Schumacher.

Taponen kävi Ferrarin leirillä jo viime vuonna. Silloin valinta junioriohjelmaan ei kohdistunut vielä häneen, mutta Ferrari kertoi erikseen seuraavansa Taposen kehittymistä tarkkaan. Tänä vuonna Taponen lopulta vakuutti Ferrarin junioriohjelman päällikön Marco Matassan.

– Olen todella iloinen voidessani toivottaa Tuukan Ferrari Driver Academyyn. Seurasimme häntä tarkasti viime vuonna ja aistimme hänessä olevan potentiaalia. Vuodessa hän on kypsynyt todella paljon. Nopeuden lisäksi hänellä on muitakin tärkeitä ominaisuuksia, kuten taito kommunikoida insinöörien kanssa, antaa tarkkaa palautetta ja myös ottaa palautetta vastaan, Matassa luonnehti.

Tsekkaa myös: Dani Sordo joutui pelottavaan onnettomuuteen MM-rallissa – auto roihahti liekkeihin


Pelaajat:
Joukkueet: