Formulalupaus Tuukka Taponen dominoi Dubaissa – kolme kisaa, kolme voittoa ja nousu mukaan mestaruustaistoon

Tuukka Taponen

Formulalupaus Tuukka Taponen iski pöytään mykistävät näytöt Formula 4 -luokan Dubain kisaviikonlopussa voittamalla kaikki kolme lähtöä.

16-vuotias formulakuljettaja Tuukka Taponen nousi mukaan Formula 4 -luokan mestaruustaistoon Dubaissa ajetulla kisaviikonlopulla, kun hän oli radalla täysin vertaansa vailla.

Lähi-Idän Formula 4 -luokassa ajetaan kisaviikonlopun aikana kolme lähtöä ja Taponen suorastaan dominoi Dubain rataa, sillä hän voitti jokaisen osakilpailun.

Sunnuntaina Suomen aikaa ajetussa kolmannessa lähdössä Taponen johti kisaa lähdöstä maaliin. Taponen sai olla tarkkana, sillä Keanu Al-Azhari ja James Wharton painostivat hurjasti. Kärkikolmikko tuli maaliin 0,7 sekunnin sisällä toisistaan, mutta Taponen piti pintansa ja tuli ruutulipulle ensimmäisenä.

Täysi 75 pisteen potti Dubain kisarupeamasta nosti Taposen mukaan sarjan mestaruustaistoon. Tallitoveri Whartonin johto on enää kuusi pistettä. Sarjaa on jäljellä vielä kolme kilpailua ja kaikki osakilpailut ajetaan Abu Dhabissa ensi viikonloppuna.

Tuukka Taponen ajaa Dubain kolmannessa osakilpailussa kisaviikonlopun kolmannen voittonsa:

Tsekkaa myös: Ranskalaiset mekaanikot vesittivät Teemu Sunisen kisaa – kartanlukija otti myös sakot sääntörikkeestä


Pelaajat: