16-vuotias Tuukka Taponen otti ensimmäisen voittonsa F4 -luokassa – ratkaisi kisan tylyllä ohituksella

Tuukka Taponen F4

Formulalupaus Tuukka Taponen ajoi ensimmäisen voittonsa Lähi-idän Formula 4 -luokassa ja ratkaisi kisan tylyllä ohituksella.

16-vuotias formulalupaus Tuukka Taponen otti uransa ensimmäisen voiton Lähi-idän F4-sarjassa. Taponen lähti matkaan kolmannesta ruudusta, mutta onnistui nousemaan takamatkalta kisan voittoon.

Kisan loppupuolella kuskit joutuivat ajamaan turva-auton takana, mutta Taposelle tämä avasi tilaisuuden ja Taponen ratkaisikin kilpailun sen jälkeen, kun turva-auto oli poistunut radalta.

Taponen kilvoitteli voitosta tallitoverinsa James Whartonin kanssa. Wharton onnistui pitkään pitämään Taposen takanaan, kunnes toiseksi viimeisellä kierroksella teki iskunsa. Hän ohitti Whartonin sisäreunan kautta todella tylysti ja väkisin. Taponen ei kärkeen päästyään enää valtikasta luopunut, vaan piti pintansa kisan loppuun asti.

Kuwaitissa ajetaan kolme kisaa kahdessa päivässä ja Taposen voittama kisa oli tämän rypistyksen toinen. Tiistaina ajetussa ensimmäisessä kisassa Taponen oli kolmas.

Keskiviikon toinen kisa päättyi Taposen osalta keskeytykseen. Taponen ajoi toisena, kun takaa tullut Ugo Ugochukwu yritti päästä ohi suomalaisesta. Molempien kisa päättyi, kun autot osuivat toisiinsa ja jäivät radan varteen.

Tuukka Taponen ratkaisi kisan tylyllä ohituksella ja otti ensimmäisen voittonsa F4 -luokassa:

Katso myös: Jäätävä tyrmäys nyrkkeilykehässä – Alexis Rocha jysäytti aivan armottoman koukun


Pelaajat: